Liga prvaka

Borussia slavila u Milanu, PSG do boda u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši dortmundske Borussije slavili su 3:1 na gostovanju kod Milana, dok je PSG iščupao bod u šestoj minuti sudačke nadoknade u svojem dvoboju protiv Newcastlea.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2023. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Liga prvaka / Slavlje igrača Borussije Dortmund

U Milanu je za domaći tim strijelac bio Chukwueze (37'), dok su golove za Borussiju postigli Reus (9'), Jamie Bynoe-Gittens (59') i Adeyemi (69).

Fenomenalnu utakmicu su na San Siru odigrali Milan i BVB, a gosti su na kraju upisali ogromnu 3-1 pobjedu kojom su izborlli prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Giroud je u 6. minuti promašio kazneni udarac, potom je Reus četiri minute kasnije zabio za vodstvo gostiju, da bi onda pred kraj prvog poluvremena majstorskim pogotkom Chukwueze zabio za izjednačnenje.

No, u nastavku je igrala i poentirala samo jedna momčad, a to nije ona koja na sebi nosi crveno-crne dresove, nego ona sa žuto-crnima.

Prvo je mladi Bynoe-Gittens doveo goste opet u vodstvo u 59., da bi točno 10 minuta kasnije Adeyemi postavio konačnih 1-3.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Borussia se tako plasirala među 16 timova koji idu dalje.

U ludoj utakmici na Parku prinčeva PSG je do remija stigao tek u 90+6. minuti nakon što je Mbappe s bijele točke svladao Popae.

Gosti su vodili od 24. minute kad je Isaku pogodak poklonio Donnarumma, ali na kraju Svrake ipak nisu izdržale.

Domaći sastav je cijelu utakmicu bio puno bolji takmac te su remi sasvim sigurno zaslužili, iako ne bi bilo nezasluženo ni da su osvojili sva tri boda u ovoj utakmici.

Pope je do 90+8. minute odigrao vrhunsnsku utakmicu, upisao je barem pet maestralnih obrana, ali Mbappe je s bijele točke bio neumoljiv.

Sažetak utakmice u Parizu može se pogledati OVDJE

Nijemci su jedini sigurni da nastavljaju svoj put i u nokaut fazi Lige prvaka, a priliku da im se pridruže imaju sve tri preostale momčadi.

U zadnjem kolu Borussia će ugostiti PSG, a Newcastle je domaćin Milanu.

Svi golovi s utakmica igranih u utorak mogu se pogledati OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close