"Primitivizam i nekultura"

Klub osudio vrijeđanje Prosinečkog

"Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture", kazao je Rudešov direktor Stipe Čondrić.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2023. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk je svladao Rudeš (2:0) u 5. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj, ali nakon utakmice najviše se priča o navijačima.

Torcida nije bila presretna odlukom Rudeša da povisi cijenu ulaznica na 10 eura, a svoj su bunt izrazili transparentom u kojem su nepotrebno izvrijeđali Roberta Prosinečkog, prenosi Gol.hr

Uvredljivi povici 

Legendarnog Vatrenog počastili su uvredljivim povicima, zbog čega se Rudeš oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka.

Pročitajte još

Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.

"Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini.

I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu.

Nacistički simboli 

I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika.

Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili', poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić", stoji u priopćenju.

Nažalost, na domaćoj tribini Kranjčevićeve među manjom skupinom navijača Rudeša, vjernih Rudeš Boysa, bila su izvješena dva nacistička simbola.

Radi se o zastavi na kojoj se nalazi Balkenkreuz, simbol Wehrmachta ili njemačkih oružanih snaga, koji se koristio u razdoblju od 1935. do 1945. godine, te broj 88 koji pak označava osmo slovo u abecedi, slovo H, odnosno slogan Heil Hitler.

Za ovo, kao ni vrijeđanje Prosinečkog, ne postoji nikakvo opravdanje.

Kopirati
Drag cursor here to close