Prva HNL

Nije viđeno od 1992.: Rudeš vodio 3:0, Osijek okrenuo u pobjedu 4:3

Domaći su vodili sa 3-0 golom Andreja Lazarova (23) i s dva pogotka Luke Pasaričeka (34, 39), ali veliki preokret kreirali su Ramon Mierez (43) i trostruki strijelac Mijo Caktaš (76, 83, 88).
Sport / Nogomet | 31. 07. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Rudeš i Osijek u okviru 2. kola SuperSport HNL-a.

Rudeš, kojeg trenira Robert Prosinečki, je u Kranjčevićevoj imao 3:0 nakon 39. minuta, no Osječani su stigli i prestigli njihovu prednost za pobjedu 4:3.

Domaći su vodili sa 3-0 golom Andreja Lazarova (23) i s dva pogotka Luke Pasaričeka (34, 39), ali veliki preokret kreirali su Ramon Mierez (43) i trostruki strijelac Mijo Caktaš (76, 83, 88) koji je u igru ušao tek u 70. minuti.

Golovi OVDJE

Foto: Pixsell / Slavlje igrača Osijeka

Identičan rezultatski preokret je viđen samo u prvoj, ratnoj i neregularnoj sezoni prve nogometne lige u Hrvatskoj. U zadnjem kolu prvenstva koje se igralo samo u proljeće 1992. godine zaprešićki Inker je na poluvremenu kod Zadra vodio 3:0 golovima Borimira Perkovića i Josipa Omrčena-Čeke.

No, onda je, prema svjedočenju delegata Ivana Rukavine, na poluvremenu Zadrov šef Ante Jurjević sa svitom ušao u svlačionicu gostiju te sudačku.

Prijetio je: "Sve ćemo vas pobiti. Nitko odavde neće otići živ ako ne pobijedimo."

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Zadru je dosuđen penal iz kojeg je zabio Mladen Vrsaljko.

Zatim su za domaćine zabili Alen Glavić, Mate Šestan i Marin Galac i Zadar je "čudesno" preokrenuo i pobijedio.

Po povratku u Zaprešić su svjedočenje delegata potvrdili i iz Inkera. Njihov tajnik Josip Košutić dodao je: "Drugo poluvrijeme smo igrali samo da živi odemo iz Zadra."

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close