Kvalifikacije

Rijeka u play-offu protiv Lillea, Hajduk i Osijek ispali

Nogometaši Rijeke pobijedili su B36 Torshavn s 2-0 (1-0) u uzvratnoj utakmici 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu Konferencijske lige i tako s ukupnih 5-1 izborili plasman u završni kvalifikacijski krug u kojem će im suparnik biti francuski Lille.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka je do vodstva stigla u 14. minuti golom Marca Pašalića izravno iz kuta. Konačnih 2-0 postavio je u 82. minuti Alen Grgić.

Rijeka će u doigravanju za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige imati težak zadatak protiv francuskog Lillea.

Prva utakmica bit će odigrana u četvrtak, 24. kolovoza, na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu (20 sati), a uzvrat na Rujevici na rasporedu je 31. kolovoza.

Najzanimljiviji detalji s Rujevice OVDJE

Nogometaši Osijeka pobjedom 3-2 (1-1) protiv Adana Demirspora na svojoj Opus Areni u uzvratom susretu 3. pretkola oprostili su se od nastupa u Konferencijskoj ligi ove sezone.

S obzirom da je prva utakmica prije tjedan dana završila uvjerljivom 5-1 pobjedom turskog sastava iluzorno je bilo očekivati kako Osijek može proći, no slavonski je sastav za oproštaj od Europe ostvario pobjedu protiv respektabilnog suparnika.

Adana je povela golom Yusufa Sarija (31), Osijek je preokrenuo preko Darka Nejašmića (42), Mije Caktaša (59) i Šime Gržana (82-11m), da bi na konačnih 3-2 smanjio Yusuf Erdogan (90+1). GOLOVI

Nogometaši Hajduka ostali su bez plasmana u play-off Konferencijske lige nakon što su u Solunu doživjeli uvjerljiv poraz od PAOK-a koji je slavio s 3-0 u uzvratu trećeg pretkola.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu završila bez pogodaka, tih 3-0 za PAOK je i ukupni rezultat dvoboja Hajduka i PAOK-a.

Pogotke za domaće postigli su Stefan Schwab (12-11m) i Andrija Živković (79, 85). GOLOVI

Kopirati
Drag cursor here to close