Pripreme za Singapur

Tim mostarskog CERIT-a priprema se za Međunarodnu robotičku olimpijadu

Naporan rad i suradnja s ekspertima sigurno će doprinijeti uspjehu tima na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FIRST Global Challenge 2023 u Singapuru.
Sci-Tech / Znanost | 23. 08. 2023. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim mostarskog Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju (CERIT) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na nadolazećoj Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi "FIRST Global Challenge 2023", koja će se održati u listopadu u Singapuru.

Tim talentiranih robotičara: Ana Tomić, Amina Đuderija, Ilajda Šuta, Amar Pehilj i Kenan Nuhić, pod mentorstvom Anesa Hadžiomerovića, Armina Đidelije i Lejle Nuhić, jučer je proveo izuzetno produktivan dan na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, priopćeno je iz CERIT-a.

Svoj boravak na Univerzitetu posvetili su unaprijeđenju robota kojeg pažljivo pripremaju tijekom ljetnog raspusta za natjecanje. Njihov rad dobio je značajnu podršku i smjernice od istaknutih stručnjaka kao što su Tarik Namas i Amar Hodža, čija su stručnost i iskustvo doprinijeli korisnim prijedlozima i sugestijama za podizanje kvalitete robota na višu razinu.

Učenici su imali izvanrednu priliku da rade u dobro opremljenim laboratorijima koji su opremljeni CNC strojevima, laserskim i plazma rezačima, 3D printerima i ostalom modernom opremom. Radili su u laboratoriju Fakulteta za inžinjering i prirodne znanosti, kao i u laboratoriju za fiziku, gdje se provode testiranja prototipova.

"Ova bogata i napredna infrastruktura omogućila je članovima tima da svoje kreativne ideje pretvore u stvarnost i da svoje robote dovedu do nivoa izvrsnosti. Ovo iskustvo na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu predstavlja nezaboravno putovanje za sve članove CERIT-a. Raditi rame uz rame s ekspertima univerziteta predstavlja izuzetnu priliku za učenje i razmjenu znanja. Članovi tima su uživali u procesu stvaranja i unaprijeđivanja svojih robota, dok su se istovremeno povezivali sa stručnjacima koji dijele istu strast prema nauci i robotici", navodi se u priopćenju.

Foto: CERIT / Pripreme u tijeku

Iz CERIT-a navode kako će naporan rad i suradnja s ekspertima sigurno doprinijeti uspjehu tima na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FIRST Global Challenge 2023 u Singapuru.

"Njihova predanost, trud i inovativnost su svijetli primjer kako mladi talenti mogu ostvariti izvanredne rezultate kroz suradnju i posvećenost svojim ciljevima", porućili su iz CERIT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close