Bravo!

Robotičari iz Hercegovine: S poda do vrha svijeta!

Od ukupno 65 mogućih bodova, naš tim okupljen oko CERIT - Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju osvojio je nevjerojatnih 63,7 bodova.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 11. 2021. u 06:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ukupnom scoru zadržao na liderskoj poziciji, te osvojio 1. mjesto na Međunarodnoj robotičarskoj olimpijadi.

Od ukupno 65 mogućih bodova, naš tim okupljen oko CERIT - Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju osvojio je nevjerojatnih 63,7 bodova.

''Vrijedni i predani rad našeg tima, kojeg čine Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar, Luka Jurković, Marko Masnić i Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, te Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, pod mentorstvom prof. Anes Hadžiomerović, IT ing. Deni Ajanić i Armin Đidelija, urodio je plodom'', rekli su roboritači za Bljesak.info.

Od samog početka 27. lipnja Međunarodne robotičke olimpijade FGC2021 Discover&Recover zadržali su lidersku poziciju do samog kraja 30. listopada kada je bilo službeno proglašenje pobjednika i predstavljeni konačni rezultati.

Video: Hercegovci protiv svjetskih sila bez osnovnih uvjeta na robotičkoj olimpijadi ipak prvi

First Global Challenge je natjecanje čija je misija da inspirira mlade svih nacija u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM), i tako skreće pažnju na važnost ovakvog tipa edukacije. STEM osim što je jako aktualno područje zapošljavanja, nudi mogućnost usvajanja i razvijanja mnogih vještina potrebnih danas. Inače se bave globalnim problemima, energetska učinkovitost, pročišćavanje ocenana isl. tako su naši reprezentativci predstavljali BiH 2018. godine u Mexico Cityu, 2019. u Dubaiu gdje su osvojili tri nagrade i to jednu Outstanding mentor i dvije Safety Awards.

 

Kopirati
Drag cursor here to close