SD Herceg otvorio svoja vrata

Istraživanje hercegovačkog podzemlja kreće iz "Mostarke"

O dosadašnjim i budućim aktivnostima kluba za Bljesak.info je govorila Žana Marijanović, predsjednica SD Herceg.
Sci-Tech / Znanost | 04. 03. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Speleološko društvo Herceg u petak 04.03. otvorilo je svoja vrata za sve sugrađane koji bi se željeli upoznati sa hercegovačkim podzemljem.

Naime, SD Herceg u svojim prostorijama Dubrovačka 6a ( HGSS, Mostarka) predstavlja svoj dosadašnji rad putem fotografija, nacrta značajnih speleo objekata i prikazivanja videomaterijala.

O dosadašnjim i budućim aktivnostima kluba za Bljesak.info je govorila Žana Marijanović, predsjednica SD Herceg.

"SD Herceg je osnovan 2012. godine. Do sad je kroz naše speleološke škole prošlo 63 ljudi, a u klubu je aktivan 21 speleolog. Uskoro sa radom kreće i deveta speleo-škola na koju se mogu prijaviti svi zaljubljenici u avanturu i prirodu jer je ovo nesto što ce pamtiti cijeli svoj život. Iskustvo koje se ne zaboravlja. Škola traje četiri vikenda, petkom su teoretska predavanja, dok je vikend rezerviran za praktični dio obuke gdje se polaznici obučavaju za ulazak u svoj prvi speleološki objekt, kazala je predsjednica Speleološkog društva Herceg  Žana Marijanović".

Speleološko društvo Herceg je također istražilo i jednu od najvećih misterija Raške gore, a o tome više  možete pročitat OVDJE

O samom društvu, hercegovačkim vladarima podzemlja, više pročitajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close