Prijenos uživo

Zuckerberg pred Europskim sudom

Razgovor vođa političkih skupina EP-a i glavnog izvršnog direktora Facebooka trebao se po planu održati iza zatvorenih vrata, ali pošto se javnost i nekoliko zastupnika tome usprotivilo, odlučeno je da će Zuckerbergov iskaz biti uživo prenošen na int
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 05. 2018. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik Facebook Mark Zuckerberg suočit će se večeras s teškim pitanjima europskih parlamentaraca i morat će objasniti propuste u zaštiti korisničkih podataka u skandalu s tvrtkom Cambridge Analytica.

Razgovor vođa političkih skupina EP-a i glavnog izvršnog direktora Facebooka trebao se po planu održati iza zatvorenih vrata, ali pošto se javnost i nekoliko zastupnika tome usprotivilo, odlučeno je da će Zuckerbergov iskaz biti uživo prenošen na internetu.

Zuckerbergov iskaz dodatno dobija na važnosti jer se zbiva tri dana prije stupanja na snagu novog europskog zakona o boljoj zaštiti osobnih podataka.

Prije toga Zuckerberg i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani imat će polusatni bilateralni sastanak.

Tajani je prethodno upozorio Zuckerberga kako bi bila "velika pogreška" da ne odgovori na sva pitanja izabranih zastupnika tijela koje regulira tržište s 500 milijuna potrošača, među kojima su mnogi korisnici njegove društvene mreže.

Zuckerberg je prošli mjesec preživio desetosatno "roštiljanje" pred američkim Kongresom.

Facebook je pogodila kriza povjerenja korisnika, oglašivača, zaposlenika i investitora nakon što je Zuckerberg priznao da su podaci o oko 87 milijuna ljudi, većinom iz Sjedinjenih Država, došli u ruke tvrtke Cambridge Analytice koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u Americi i u Europi otvoreno je nekoliko službenih istraga, a Zuckerberg se nekoliko puta ispričao zbog kršenja privatnosti korisnika najveće društvene mreže na svijetu.

Tajani je upozorio Zuckerberga kako bi bila "velika pogreška" da ne odgovori na sva pitanja izabranih zastupnika tijela koje regulira tržište s 500 milijuna potrošača, među kojima su mnogi korisnici njegove društvene mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close