Novi mobitel

Xiaomi 14 Ultra navodno na predstavljanju već krajem veljače

Xiaomi 14 Ultra trebao bi ugledati svjetlo dana već krajem veljače, kada se ujedno održava i ovogodišnji MWC u Barceloni
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 02. 2024. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već se neko vrijeme priča o tome kakve će specifikacije imati Xiaomi 14 Ultra, a sada je jedan izvor na kineskom Weibou otkrio kada će Xiaomijeva nova perjanica ugledati svjetlo dana.

Prema informacijama koje je dobio iz navodno pouzdanih izvora, predstavljanje se očekuje već krajem veljače.

Taj je vremenski okvir u potpunosti usklađen s MWC-om u Barceloni, gdje se na koncu očekuje i globalno predstavljanje modela Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro, javlja Bug.

Kako prenosi GSM Arena, Xiaomi 14 Ultra nedavno se pojavio i na Geekbenchu gdje je osvojio 9.317 jednojezgrenih bodova i 26.523 višejezgrenih bodova.

Riječ je, napominjemo, o pomalo napuhanim brojkama jer su testovi izvedeni na starijem Geekbenchu 4 umjesto na trenutnoj verziji Geekbench 6.

Međutim, test pokazuje da je Xiaomijeva nova perjanica pogonjena Qualcommovim Snapdragonom 8 Gen 3 uparenim sa 16 GB RAM-a te da softversku stranu pokreće Android 14, vjerojatno s HyperOS-om.

Ostale specifikacije nisu potvrđene, ali se govori da će Ultra imati 1-inčni Sonyjev LYT-900 glavni senzor s varijabilnim otvorom blende, zakrivljeni AMOLED zaslon 2K rezolucije te 80-vatno bežično punjenje.

Kopirati
Drag cursor here to close