Sa umjetnom inteligencijom

VIDEO | Stigao je pametni telefon koji doslovno nosite na dlanu

Bivši zaposlenici Appplea nadaju se da novi nosivi uređaji s umjetnom inteligencijom današnje smartfone uskoro učiniti zastarjelima.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 05. 2023. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zaposlenici Applea predstavili su Humane, novi nosivi uređaj naoružan umjetnom inteligencijom. Ova tehnologije mogla bi, vjeruju njeni tvorci, pametne telefone poput iPhonea učiniti manje-više suvišnima.

Humane je namijenjen "još inteligentnijoj i još osobnijoj budućnosti", navode Imran Chaudhri i Bethany Bongiorno na web stranici tvrtke.

Humane ne treba zaslon poput drugih mobitela; on se aktivira glasom i potom na dlan korisnika projicira sve, od poziva do poruka, javlja Bug.

Time se, kažu njegovi tvorci, ukida potreba za slanim gledanjem u ekran, ali i fizička ograničenja zaslona osjetljivih na dodir.

"Riječ je o novoj vrsti nosivog uređaja i platformi od temelja izgrađenoj za umjetnu inteligenciju. I potpuno je samostalan.

Ne treba vam pametni telefon niti bilo koji drugi uređaj za uparivanje", otkrivaju njegovi tvorci, naglašavajući veliki potencijal uređaja u jezičnom prevođenju i individualiziranoj pomoći uz pojednostavljenu komunikaciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close