Viber lenses

Viber uskače u proširenu stvarnost pomoću Snapa

Viber Lenses maske su najnoviji dodatak postojećoj kolekciji stickera, koji korisnicima omogućuje kreativno se izraziti tijekom samog chata i to na izrazito vizualan način.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 07. 2021. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rakuten Viber i Snap Inc. dogovorili su partnerstvo koje će u ovu aplikaciju za razmjenu poruka dovesti dašak magije proširene stvarnosti (AR, augmented reality) Lenses maski. Kako je objavljeno iz obje tvrtke, pomoću Snapovih razvojnih alata kao što su Camera Kit, Creative Kit i Bitmoji, Viber će u vlastitu aplikaciju integrirati personalizirane Bitmoji avatare, AR Lenses maske i omogućiti dijeljenje sadržaja prema Snapchatu.

Viber Lenses Powered by Snap korisnicima će omogućiti razmjenjivanje AR video poruka i fotografije s maskama. Moći će se birati između 30 novih Viber Lenses maski, poput životinja i Viber likova, a tu su i podvodna maska, “silly cat” interakcije i još mnogo cool opcija.

U planu je dodavanje 300 novih Lenses maski do kraja godine, a tvrtke i brendovi će imati mogućnosti kreirati i vlastite, ekskluzivne Viber maske. WWF, FC Barcelona i Svjetska zdravstvena organizacija među prvim su Viber partnerima koji su na platformi ponudili nove, brendirane Lenses maske. Personalizirane maske pomoći će korisnike dodatno približiti omiljenim brendovima na Viberu, javlja Zimo.

Viber Lenses maske su najnoviji dodatak postojećoj kolekciji stickera, koji korisnicima omogućuje kreativno se izraziti tijekom samog chata i to na izrazito vizualan način. Uz Snapov Camera Kit, Bitmoji i Creative Kit by Viber chatovi će postati još zabavniji.

Snapovo partnerstvo s Rakuten Viberom odličan je potez za obje strane, izjavio je Elliot Solomon, direktor Camera Platform Partnership, Snap Inc. Pomoći će nam unaprijediti i proširiti našu AR tehnologiju u regije u kojima Viber već ima snažnu prisutnost, a Viberovim će korisnicima pomoći kreativno se izraziti putem AR alata na Viber platformi.

Oduševljeni smo što Viberu dodajemo moć Snap kamere, rekao je Djamel Agaoua, izvršni direktor Rakuten Vibera. Ovim partnerstvom našim korisnicima želimo pružiti nove, kreativne AR alate, koji će ih inspirirati na još maštovitije načine komunikacije s prijateljima i obitelji. Viber je više od messengera. Viber spaja ljude, ali je istovremeno i mjesto na kojem mogu stvarati zabavne, uzbudljive sadržaje koje dijele s prijateljima i zajednicama u kojima sudjeluju.

iOS verzija aplikacije s novim alatima, kao i Android beta verzija na engleskom, bit će dostupne od 30. lipnja za korisnike u Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Engleskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grenlandu, Islandu, Irskoj, Izraelu, Italiji, Japanu, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Maldivima, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj i SAD-u. Viber će s vremenom ove alate uvoditi i na ostala tržišta, uključujući Hrvatsku, kao i za Android korisnike.

Kopirati
Drag cursor here to close