Sigurna komunikacija

Umjesto WhatsAppa: Signal je alternativa koju preporuča i Europska komisija

Početkom veljače Europska komisija je na svojim internim informativnim pločama obavijestila svoje zaposlenike kako je "Signal odabran kao preporučena aplikacija za javnu komunikaciju instant porukama".
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 02. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji slučajevi sigurnosnih propusta u WhatsAppu, kao i slučaj hakiranja Jeffa Bezosa, ali i Facebookov plan da ujedini komunikacijske platforme Messengera, Instagrama i WhatsAppa, mnoge su natjerali da razmisle o prebacivanju na neku drugu aplikaciju.

Tako je početkom veljače Europska komisija, na svojim internim informativnim pločama obavijestila svoje zaposlenike kako je "Signal odabran kao preporučena aplikacija za javnu komunikaciju instant porukama", prenosi portal Zimo.

Signal je besplatna aplikacija temeljena na otvorenom kodu koja koristi enkripciju podataka na oba kraja komunikacijskog kanala. Upravo zbog činjenice da omogućuje slanje šifriranih poruka, fotografija i drugih multimedijskih datoteka, ali i glasovnih poziva, pojedinom primatelju ili cijeloj grupi, mnogi ga smatraju sigurnijom alternativom.

Mnogima je dodatni plus u korist Signala i činjenica da ga podržava (i održava) neprofitna zaklada.

Kopirati
Drag cursor here to close