Za ljubitelje snimanja

Stižu poboljšanja za glasovne poruke na WhatsAppu

Iz WhatsAppa tvrde da su glasovne poruke omogućile ljudima brzo i jednostavno vođenje izražajnijih razgovora te lakše pokazivanje emocija, pa su ih odlučili dodatno poboljšati.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 03. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Budući da se na WhatsAppu svaki dan pošalje oko sedam milijardi glasovnih poruka, tvrtka ih je odlučila malo osvježiti i poboljšati.

Naime, u sljedećim tjednima na platformu stižu nove značajke, uključujući mogućnost preslušavanja poruke tijekom čitanja drugih razgovora te bržeg reproduciranja (1,5x i 2x).

''Glasovne poruke omogućile su ljudima da brzo i jednostavno vode izražajnije razgovore. Pokazivanje emocija ili uzbuđenja putem glasa prirodnije je od teksta, a u mnogim situacijama glasovne poruke preferirani su oblik komunikacije na WhatsAppu'', stoji u službenom priopćenju.

O poboljšanjima se na Facebooku prigodno oglasio i Mark Zuckerberg, javlja Bug.

WhatsApp, dakle, nakon dugog čekanja omogućuje korisnicima pauziranje snimanja glasovnih poruka, što će svakako dobro doći onima kojima misli lako odlete.

Dobra je vijest i da će se glasovne poruke moći i preslušati prije slanja. Podsjetimo, riječ je o opciji koju je WhatsApp najavio još krajem prošle godine.

WhatsaApp ističe i vizualne promjene. Tako će se, primjerice, glasovna poruka pojavljivati uz ''valove“'' odnosno vizualni prikaz zvuka, kako bi korisnici lakše mogli pratiti snimku.

Na koncu valja istaknuti i Remember Playback značajku, koja omogućuje korisniku da nakon pauziranja nastavi slušati glasovnu poruku tamo gdje je i stao, čak i ako napusti razgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close