Novi Switch

Stiže nova generacija Nintendo konzole

Glasine o nasljedniku Switcha mrežom kruže već neko vrijeme, a kako izgleda i koje će biti njegove mogućnosti, trebali bismo saznati krajem 2024.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 03. 2023. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je skoro 6 godina otkako je počela prodaja Nintendove igraće konzole Switch. Kompanija je otad predstavila nadograđenu verziju i model Lite, a za razliku od prethodnika Wii U, Switch je postigao veliki prodajni uspjeh te je prodano više od 122 milijuna komada.

Riječ je o trećoj najprodavanijoj konzoli u povijesti, a iako je potražnja za njom i dalje velika, ekipi u Nintendu jasno je da moraju razmišljati o njegovu nasljedniku, javlja Zimo.

Model Pro

Glasine o Nintendu Switch 2, odnosno modelu Pro nisu nove i na mreži su se pojavljivale nekoliko puta tijekom protekle godine-dvije, no do sada nismo saznali nikakve službene informacije.

Iako iz Nintenda i dalje nemaju ništa za reći po pitanju nasljednika Switcha, na mreži su se pojavile nove glasine koje donose dobre vijesti za sve ljubitelje Nintendovih konzola.

Prema njima, nova generacija konzole koja bi se mogla zvati Switch 2, Switch Pro ili će imati neko drugo ime nevezano za aktualni model, trebala bi se pojaviti sljedeće godine, odnosno krajem sljedeće godine.

Nove informacije objavljene su u izvještaju Ampere Analysisa o stanju na tržištu videoigara te je, među inim, spomenuta i Nintendova konzola koju očekujemo krajem 2024.

Istraga o Activisionu

Također, glasine o konzoli pojavile su se i nakon što su objavljene informacije o istrazi koje britanska vlada provodi o Microsoftovoj akviziciji Activisiona.

U tim se dokumentima spominje pretplata Nintendo Switch Online koja će biti dostupna na modelu Switch i još jednom uređaju čije je ime izbrisano u tom izvještaju kako ne bi bilo vidljivo javnosti. To izbrisano ime možda se odnosi na nasljednika Switcha.

Tijekom sljedećih mjeseci očekujemo kako ćemo saznati više informacija o novoj generaciji Nintendove konzole s kojom će Nintendo krenuti u borbu za posljednjim modelima konzola Sonyja i Microsofta koji su predstavljeni tijekom pandemije i za kojima također vlada velika potražnja.

Kopirati
Drag cursor here to close