Glasine ili?

Samsung kreće u razvoj vlastitih čipova koji će pokretati najjače telefone iz serije Galaxy S?

Iako Samsung već razvija vlastite procesore, nisu se u potpunosti posvetili seriji čipova Exynos u obujmu da se samo oni ugrađuju u cijele serije flagship telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 05. 2022. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trendu koji je započeo Apple, a nastavio Google, sada se pridružuje još jedan velikan mobilnog tržišta - Samsung.

Naime, prema informacijama koje su se ovaj tjedan pojavile na mreži, južnokorejska kompanija počela je s razvojem vlastitih čipova za svoje pametne telefone iz serije Galaxy S.

Kako razvoj i proizvodnja čipova nije jednostavan posao, jasno je kako će taj proces potrajati te će proći još neko vrijeme prije nego Samsungovi procesori počnu pokretati Samsungove telefone.

Ako sve bude po trenutačnim planovima i ne bude većih problema pri razvoju, prvi vlastiti čipovi trebali bi pokretati generaciju telefona koju će predstaviti 2025. godine.

Informacije o razvoju vlastitih čipova objavio je korisnik Twittera Ice Universe koji se tijekom godina pokazao kao osoba s vrlo pouzdanim izvorima u mobilnoj industriji, javlja Zimo.

Iako Samsung već razvija vlastite procesore (Exynos) za svoje mobilne uređaje, na Phone Areni naglašavaju kako se kompanija nikada nije u potpunosti posvetila toj seriji čipova u obujmu da se samo oni ugrađuju u cijele serije flagship pametnih telefona.

Samsungovi telefoni tako nekad dolaze u dvije verzije - jedna koju pokreće Snapdragon, a druga s Exynosom koji ima sličnu arhitekturu, no ponekad ima problema sa zagrijavanjem i energetskom učinkovitošću, objasnili su na ovoj stranici.

S procesorima koje počinju razvijati, to bi se trebalo promijeniti, a iako trenutačno ne možemo govoriti o nekim opcijama i snazi budućih čipova, ne sumnjamo kako su Samsungovi planovi na tom tržištu iznimno ambiciozni te da žele napraviti što snažniji hardver.

Kopirati
Drag cursor here to close