Inicijativa građanki i građana Mostara

Najavljujemo: Nevidljive žene u arhitekturi Mostara

Inicijativa građanki i građana Mostara organizira događaj pod nazivom ''Nevidljive žene u arhitekturi Mostara'' 12. travnja s početkom u 17 sati
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 04. 2022. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki i građana Mostara organizira događaj pod nazivom ''Nevidljive žene u arhitekturi Mostara''  12. travnja s početkom u 17 sati na Građevinskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.  

Na događaju će, žene, arhitektice, predstaviti vlastiti rad na polju arhitekture, ali javnost upoznati o nevidljivim ženama, arhitekticama, iz Mostara.

Naime, žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe u ovom polju danas su skoro pa zaboravljene i službeni podaci o njihovom radu su oskudni.
 
Takve žene predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, jer su u vremenu u kojem su živjele, i u kojem žive, svojim radom i trudom uspjele da se izdignu iz mase, navode organizatori.

Na ovaj način, Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile povijest arhitekture Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti povijest arhitekture grada.

''Pozivamo građanke i građane Mostara da 12. travnja, sa nama otkriju nevidljive žene Mostara'', navode iz organizacije.  

Projekt financira organizacija ''Kvinna till Kvinna''. U narednom periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Mjesto: Građevinski fakultet, Univerzitet Džemal Bijedić Mostar
Datum: 12.04.2022., ponedjeljak
Vrijeme: 17.00 sati

Kopirati
Drag cursor here to close