Napredak na tržištu

Motorola priprema prvi smartphone s kamerom rezolucije 200 MP

Nakon Motorole, i Xiaomi bi mogao predstaviti svoj smartphone s takvim senzorom, dok prvi Samsungov telefon s 200 MP kamerom možemo očekivati 2023.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 11. 2021. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dva mjeseca Samsung je predstavio senzor kamere za pametne telefone rezolucije čak 200 MP. Prilikom predstavljanja nisu objavljene informacije o tome kada taj senzor možemo očekivati u prvim modelima telefona, niti koji će to modeli biti, no zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije, koji je na Twitteru poznat kao Ice Universe, sada smo i to saznali.

Treba naglasiti kako nije riječ o nekim službenim informacijama, no isto tako Ice Universe se pokazao kao osoba s odličnim vezama u industriji čijim se informacijama može vjerovati.

Prema njemu, prva kompanija čiji će telefon imati kameru rezolucije čak 200 MP bit će - Motorola. Ne spominje konkretan model, niti kada će ga Motorola predstaviti, no vjerojatno će to biti tijekom prve polovice sljedeće godine, javlja Zimo.

Sljedeći model koji će Motorola predstaviti, prema dosadašnjim glasinama je Edge 30 Ultra, no taj bi uređaj trebao imati dva senzora rezolucije 50 MP, a ne 200 MP tako da će novi senzor biti implementiran u nekom drugom modelu.

Kompanija koja je u posljednje vrijeme prva predstavljanja telefone s novim Samsungovim senzorima bio je kineski Xiaomi te i oni planiraju implementirati 200 MP senzor u jedan od svojih nadolazećih telefona. Ipak, to neće biti tako skoro, već taj uređaj možemo očekivati u drugoj polovici 2022.

Što se Samsunga tiče, prema Ice Universeu, prvi smartphone s tim senzorom ne trebamo očekivati prije 2023. godine, vjerojatno će to biti model Galaxy S23.

 

Kopirati
Drag cursor here to close