Djelujte brzo

Microsoft uputio posljednje upozorenje upornim korisnicima Windowsa 7 i 8

Odgađanje nadogradnje zastarjelih Windowsa 7 i 8 bi u konačnici moglo štetiti samo korisnicima, ako se ogluše na posljednje upozorenje iz Microsofta.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 10. 2023. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici operativnih sustava Windows 7 i 8 imaju posljednju priliku za besplatnu nadogradnju na Windows 10 ili 11, upozoravaju iz Microsofta. Tvrtka naglašava hitnost te nadogradnje za milijune vlasnika računala, s obzirom na to da buduća ažuriranja tih operativnih sustava možda više neće biti dostupna.

Microsoft je u početku nudio besplatnu nadogradnju na Windows 10 i 11, ali to je završilo 2016. godine, piše The Sun. Glasnogovornik Microsofta potvrdio je ukidanje ponude besplatne nadogradnje za Windows 10 i 11 29. srpnja 2016. godine. Instalacijski put za dobivanje besplatne nadogradnje na Windows 7/8 sada je također uklonjen, poručio je istovremeno, prenosi Zimo.

Iako je besplatna nadogradnja s Windows 10 na Windows 11 i dalje dostupna, stručnjaci savjetuju korisnicima da djeluju brzo, jer bi Microsoft mogao uskoro zaista mogao ukinuti dostupnost besplatne verzije. Tehnički stručnjaci predlažu da oni koji žele nadograditi operativni sustav sa zastarjelih Windows 7 ili 8 na najnovije Windowse, trebaju to učiniti brzo, jer bi mogućnost besplatne nadogradnje uskoro mogla nestati.

Unatoč upozorenjima stručnjaka, Microsoft već sedam godina potiče korisnike na taj korak, promičući šire prihvaćanje Windowsa 10 ili 11. Međutim, odluka o nadogradnji razlikuje se od pojedinca do pojedinca, ovisno o čimbenicima kao što su kompatibilnost hardvera i zabrinutosti oko kompatibilnosti aplikacija s novim operativnim sustavom.

Isto tako, neki stručnjaci nagađaju da značajka Copilot možda nije vrhunac najnovijeg ažuriranja sustava Windows 11. Tehnički savjetnici podržavaju tu ideju, sugerirajući da su druge značajke u ažuriranju jednako vrijedne pažnje. Ažuriranje donosi poboljšanja programske trake, dajući korisnicima veću kontrolu i omogućujući im da prekinu zadatke desnim klikom na aplikacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close