Meta blokira pristup

Kanađani više neće moći pratiti vijesti na Facebooku i Instagramu

Iz Mete su pak poručili da zakon "ignorira stvarno funkcioniranje naših platformi" i dodali da će svim korisnicima u Kanadi blokirati pristup vijestima prije no što zakon stupi na snagu.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 06. 2023. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanađani više neće moći pratiti vijesti na Facebooku i Instagramu, objavila je krovna tvrtka Meta nakon što je Kanada digitalnim tvrtkama zakonom propisala da medijima plaćaju objavu informativnog sadržaja, prenosi Hina.

Gornji dom kanadskog parlamenta usvojio je zakon o vijestima na internetu u četvrtak, a stupit će na snagu za šest mjeseci.

"Redakcije diljem zemlje sada će moći pošteno pregovarati o naknadi kada se njihov rad objavi na najvećim digitalnim platformama", rekao je ministar kanadskog naslijeđa Pablo Rodriguez.

Zakon ograničava moć velikih tehnoloških tvrtki 

Pozicije su sada izjednačene budući da zakon ograničava moć velikih tehnoloških tvrtki i omogućuje čak i najmanjim medijskim tvrtkama da naplate objavu sadržaja, dodao je ministar.

Iz Mete su pak poručili da zakon "ignorira stvarno funkcioniranje naših platformi" i dodali da će svim korisnicima u Kanadi blokirati pristup vijestima prije no što zakon stupi na snagu.

"Više smo puta rekli da, kako bismo ispoštovali Zakon C-18... sadržaj medijskih tvrtki, uključujući izdavače i elektroničke medije, više neće biti dostupan ljudima koji pristupaju našim platformama u Kanadi", priopćila je Meta.

Mogu koristiti druge usluge platformi

Kanađani će i dalje moći koristiti druge proizvode i usluge tih platformi, naglasila je kompanija.

"Želimo poručiti milijunima Kanađana da će se na našim platformama uvijek moći povezati s prijateljima i obitelji, razvijati poslovanje i podržavati svoje lokalne zajednice", stoji u Metinom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close