Nema dijeljenja podataka

Iz WhatsAppa tvrde: Za europske korisnike ništa se ne mijenja

Ističu kako će europski korisnici dobiti vlastita pravila koja će morati prihvatiti ako žele nastaviti koristiti ovu popularnu aplikaciju za dopisivanje. Prema WhatsAppu, ta nova pravila neće uključivati dijeljenje podataka.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 01. 2021. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog je tjedna WhatsApp iznenadio svoje korisnike novim promjenama u pravilima korištenja te ih doveo pred zid - prihvatiti promjene, dijeliti privatne podatke s Facebookom i nastaviti koristiti WhatsApp ili pak prestati koristiti aplikaciju 8. veljače.

Borci za privatnost odmah su se podigli na noge i istaknuli kako to ugrožava privatnost korisnika, a korisnici su počeli tražiti alternativne aplikacije. No, iz WhatsAppa naglašavaju kako se nova pravila neće odnositi na europske korisnike.

Točnije, ističu kako se za europske korisnike ništa neće promijeniti, javlja Zimo.

Nema promjena u WhatsAppovoj praksi dijeljenja podataka u Europi, koje bi bile posljedica novih pravila korištenja i politike privatnosti. Da budemo jasni - WhatsApp i dalje neće dijeliti podatke korisnika iz Europe s Faccebookom u svrhu korištenja tih podataka za poboljšanje svojih proizvoda ili oglašavanje, istaknuli su iz WhatsAppove europske podružnice.

Ističu kako će europski korisnici dobiti vlastita pravila koja će morati prihvatiti ako žele nastaviti koristiti ovu popularnu aplikaciju za dopisivanje. Prema WhatsAppu, ta nova pravila neće uključivati dijeljenje podataka.

To je potvrdila i WhatsAppova direktorica politike za Europu, Bliski Istok i Afriku, Niamh Sweeney, koja je još jednom istaknula kako je posljednja promjena u pravilima privatnosti uvedena kako bi se jasnije i detaljnije objasnilo korisnicima kako i zašto koriste njihove podatke. No, dodala je i da se nova pravila odnose na poboljšanje "načina na koji tvrtke koriste WhatsApp za povezivanje s klijentima".

Ažurirana politika privatnosti pruža informacije o načinu na koji tvrtke koriste WhatsApp API kako bi komunicirale s klijentima, a koji će sad koristiti usluge koje pruža Facebook kako bi im pomogao da bolje upravljaju komunikacijom s klijentima, dodala je Sweeney.

Inače, iz WhatsAppa poručuju kako bilo kakav plan za dijeljenje podataka s Facebookom ili drugim tvrtkama, može biti realiziran tek kad to blagoslovi Irska komisija za zaštitu podataka, koja je nadležna za kontrolu privatnosti podataka za WhatsAppovo poslovanje u Europi.

I dok iz WhatsAppa umiruju korisnike, u Turskoj su već krenuli u akciju. Turski odbor za tržišno natjecanje reagirao je na ove promjene uvjeta i pokrenuo istragu. Donio je odluku prema kojoj bi nova pravila trebala biti suspendirana sve dok se istraga ne dovrši.

Za sad iz WhatsAppa nisu reagirali na ovu tursku odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close