Planovi Applea

iPhone dobiva potpuno nove funkcije

Nova verzija operativnog sustava za iPhone stiže najvjerojatnije u rujnu, a za desetak dana trebali bi saznati što možemo očekivati od iOS-a 17.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 05. 2023. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji Applea s velikim nestrpljenjem iščekuju nadolazeću konferenciju WWDC koja će se održati za desetak dana, a na kojoj bi Tim Cook mogao predstaviti toliko spominjani VR/AR uređaj koji bi jednom mogao zamijeniti čak i iPhone. No to nije sve što možemo očekivati ove kompanije na konferenciji. Uz možda još poneki hardverski novitet, na lipanjskim konferencijama tvrtka objavljuje i novosti oko softvera i operativnih sustava za svoje uređaje.

Isto možemo očekivati i ove godine, a zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije Marku Gurmanu, saznali smo neke do sada nepoznate planove vezane uz novu verziju operativnog sustava za telefone. Naime, s novim iOS-om, iPhone bi mogao dobiti neke nove funkcionalnosti pa bi se Appleov smartphone mogao pretvoriti u neku vrstu pametnog ekrana, javlja Zimo.co.

Nakon što je Apple napokon dodao widgete ne samo na početni, već i na zaključani ekran, sada bi se ti widgeti mogli dodatno iskoristiti. Detalji o tome što kompanija priprema još nisu poznati, no prema Gurmanu, iPhone bi u budućnosti trebao postati još korisniji kada je postavljen na stol ili noćni ormarić. O čemu se konkretno radi saznat ćemo početkom sljedećeg mjeseca, no možemo pretpostaviti kako će se na zaključanom ekranu prikazivati još više opcija, odnosno direktno putem zaključanog ekrana korisnici bi mogli upravljati drugim pametnim uređajima u kućanstvu.

S obzirom na to da već neko vrijeme mrežom kruže glasine o Appleovim planovima za smarthome, ovaj potez Cookove kompanije nikoga ne bi iznenadio. Podsjetimo, nedavno se pisalo kako Apple razvija i jeftiniji iPad koji bi, osim klasičnih opcija tableta, trebao imati i opcije za kontrolu pametnih uređaja poput termostata, pametnog osvjetljenja i slično.

Gurman je kontaktirao osobe u Appleu, no naravno iz kompanije nisu htjeli komentirati te informacije.

Što se ostalih softverskih noviteta tiče, možemo očekivati veliki redizajn operativnog sustava za Apple Watch, značajne promjene u aplikaciji “Novčanik” za iPhone, nadograđeni AirPlay itd.

Kopirati
Drag cursor here to close