Apple

iPhone 9 (SE 2) imat će Face ID i veći zaslon

iPhone SE 2 ili kako ga neki još nazivaju iPhone 9 trebao bi dobiti Face ID značajku što znači kako i na tom modelu Touch ID odlazi u povijest.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 01. 2020. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je za vjerovati analitičarima i raznim drugim leakerima Apple će ove godine predstaviti i dodatni model iPhonea – iPhone SE 2 ili kako ga neki još nazivaju iPhone 9. Kako god se uređaj na kraju zvao svi se slažu oko jednoga – dizajna, koji bi se trebao temeljiti na iPhoneu 8.

iPhone 8 trenutno je jedini iPhone koji se još može kao novog kupiti s Home tipkom s Touch ID-em. S novijih modela ta tipka je odavno nestala i zamijenio ju znatno sigurniji Face ID. Isti će recept prema japanskim izvorima Apple primijeniti i na novi iPhone SE 2/iPhone 9, prenosi Bug.hr.

Budući Home tipka odlazi u mirovinu, novi iPhone SE 2/iPhone 9 trebao bi imati veći zaslon u odnosu na iPhone 8 koji će poslužiti kao polazna točka za kreiranje novog modela. Izvor navodi kako bi zaslon mogao biti povećan sa 4,7“ na 5,4“.

Dodatno, Apple će poboljšati stražnju kameru (veća razlučivost), a poboljšana će navodno biti i LED bljeskalica. Naravno, kao i originalni iPhone SE koji je dobio najnoviji procesor iz tada aktualnog iPhonea 6s, tako će i iPhone SE 2/iPhone 9 imati A13 Bionic SoC iz aktualne serije iPhone 11.

Kopirati
Drag cursor here to close