Badges

Instagram influenceri: Prodaj značku, zavrti lovu

Instagram olakšava influencerima život tako što po novom dobivaju pristup njegovim alatima za monetizaciju.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2020. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram olakšava influencerima život tako što po novom dobivaju pristup njegovim alatima za monetizaciju. Naime, širi se pristup dvjema mogućnostima koje će kreatorima sadržaja ponuditi više načina za zaradu, prenosi ICTbusiness.info.

Primjerice, Instagram sad dopušta za više od 50.000 inluencera diljem svijeta prodaju "znački" (eng. badges) tijekom prijenosa uživo. Tako nešto u testnoj je fazi od svibnja ove godine i naišlo je na dobar odaziv jer sve su strane zadovoljne.

Fanovi jer uz kupnju značke postaju vidljiviji tijekom prijenosa uživo, a kreatori sadržaja jer ostvaruju dodatnu i nezanemarivu zaradu. Stoga, oni koji nisu među 50.000 sretnika zasigurno jedva čekaju dobiti ovaj alat za monetizaciju.

Posebno jer je maksimalna cijena po znački 5000 američkih dolara i jer Instagram ima akciju po kojoj će "pratiti" svaku prodaju. Dakle, ako netko proda značku za deset dolara, Instagram će na to dodati još deset. I tako u krug.

Nije to sve, postoji još jedan zanimljivi alat, a tiče se reklama kroz IGTV. Time se kreatorima sadržaja omogućava zaraditi dio prihoda pristiglih od oglasa, ali samo pod uvjetom da se radi o dužem videosadržaju. Detalja nema u smislu kolika mora biti duljina tog sadržaja jer ova testna faza zasad je limitirana na sevag nekoliko stotina američkih influencera.

Sve ovo Instagramov je pokušaj nadmetanja s YouTubeom, Twitchem i drugim platformama koje nude nešto slično već neko vrijeme pa na taj način privlače influencere k sebi te ih zadržavaju uz sebe.

Ujedno, to smanjuje pritisak na influencere jer dosad su mogli zarađivati samo ako bi reklamirali neki brend putem svog profila, što može biti jako stresno i dugoročno podosta nesigurno.

S vremenom će Instagram uzimati dio prihoda, ali još nije navedeno kad i na koji točno način. No, tako nešto moglo se očekivati jer je logično.

Kopirati
Drag cursor here to close