Sve glasnije glasine

Huawei pregovara o prodaji svojih premium brandova P i Mate?

Nakon što je Huawei prodao svoj brand Honor kineskom konzorciju tvrtki, isto bi se moglo dogoditi i s drugim brandovima, čime bi Huawei zapravo otišao s tržišta premium pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 01. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka blokada Huweija nanijela je mnogo štete ovom kineskom proizvođaču potrošačke elektronike. Iako su se u Huaweiju nadali kako bi s promjenom na čelu SAD-a moglo doći i do zaokreta u politici prema Kini (pa onda i kineskim tvrtkama), to se očito neće dogoditi. Ili barem ne onoliko brzo koliko bi Kinezi željeli.

Stoga su, kako piše Reuters pozivajući se na dobro obaviještene izvore, u Huaweiju započeli pregovore o mogućoj prodaji svojih premium brandova P i Mate.

Nakon što je Huawei prodao svoj brand Honor kineskom konzorciju tvrtki, isto bi se moglo dogoditi i s drugim brandovima, čime bi Huawei zapravo otišao s tržišta premium pametnih telefona.

Kao potencijalni kupac spominje se konzorcij tvrtki koje predvodi investicijska tvrtka iz Šangaja dobro povezana s kineskom vladom. No, više informacija o potencijalnoj prodaji za sad nije dostupno. Tako je teško uopće procijeniti koliko bi Huawei mogao dobiti za svoje brandove P i Mate, čiji su telefoni proteklih godina slovili kao jedni od najboljih na tržištu.

Iz Huaweija su na ove informacije odgovorili riječima da "nemaju takve planove", prenosi Zimo.

Ipak Reutersovi izvori ističu kako je jedan od razloga za pregovore i potencijalni odlazak s tržišta pametnih telefona nedostatak čipova Kirin, koji pokreću Huaweijeve telefone. Još je prošle godine procijenjeno da Huaweijeva zaliha čipova može potrajati do kraja 2021. godine, nakon čega će morati pronaći alternativu.

Uspije li u tome, možemo se nadati novim Huaweijevim pametnim telefonima i u budućnosti. U protivnom, prodaja se čini ako sve izgledniji scenarij.

Kopirati
Drag cursor here to close