Napad

Hakeri srušili službenu stranicu Kremlja

Subotnje rušenje službenih ruskih stranica dolazi u jeku sve već poziva na 'oružje' među hakerskom zajednicom, uključujući s Twitter računa koji se povijesno povezuju s Anonymousima.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 02. 2022. u 21:46 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Vladimir Putin

Hakeri su u subotu srušili službenu stranicu Kremlja, ureda ruskog predsjednika Vladimira Putina, nakon što prethodno stigla izvješća o DDoS (Distributed Denial of Service) napadima na web poslužitelje drugih vladinih stranica i medija.

Sličnom napadu bile su izložene mrežne stranice ukrajinske vlade, ministarstva vanjskih poslova i državne službe sigurnosti u srijedu, dan prije početka ruske invazije.

Subotnje rušenje službenih ruskih stranica dolazi u jeku sve već poziva na 'oružje' među hakerskom zajednicom, uključujući s Twitter računa koji se povijesno povezuju s Anonymousima, amorfnom zajednicom aktivista koja je prvi put zadobila globalnu pažnju prije desetljeća, navodi Hina.

Nije neobično da se ideološki motivirani hakeri pridružuju globalnim sukobima na jednoj ili drugoj strani.

Povremeno se i strane u sukobu obrate aktivistima, kao što je ukrajinska vlada u četvrtak pozvala hakersko podzemlje da napadne Ruse.

 

Kopirati
Drag cursor here to close