Novi mobitel

Google Pixel 7 dolazi u kompaktnijem izdanju sa značajkama Pro modela

Google Pixel 7 ove godine stiže u ponešto kompaktnijem izdanju, što se značajno odrazilo na kapacitetu baterije.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 10. 2022. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao trenutno početni model u novoj seriji Pixel mobitela, stigao je Pixel 7. Riječ je o mobitelu koji je dimenzijama manji od Pixela 6, a koji za početnu cijenu od 600 eura i dalje zadržava važne značajke skuplje i veće Pro inačice.

Naime, Google Pixel 7 ima ravni 6,3-inčni zaslon Full HD+ razlučivosti te frekvencije osvježavanja od 90 Hz. Iako će zaslon pružati zadovoljavajući kvalitetu pri gledanju sadržaja, osobito zbog toga što je za 25 posto svjetliji od onoga na Pixelu 6, mobilnim bi igračima mogla nedostajati 120-hercno osvježavanje, koje postaje standard i za mobitele nižeg ranga. Za zaštitu je zaslužan Gorilla Glass Victus, a potrebno je spomenuti i IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu.

Baš kao i u Pro inačici, Googleov novi SoC, Tensor G2, smjestio se i u Pixelu 7. Riječ je, podsjetimo, o SoC-u napravljenom na Samsungovom 4-nanometarskom proizvodnom procesu, koji obećava povećanje performansi i učinkovitosti, osobito kad je riječ o zadacima strojnog učenja. Uparen je s 8 GB RAM-a te 128, odnosno 256 GB interne memorije koja se ne može proširiti microSD karticom, javlja Bug.

Pixel 7 na „leđima“ ima 50-megapikselni senzor koji se može vidjeti i na Pro inačici, a pored kojeg se smjestila 12-megapikselna ultraširoka kamera. Ipak, da bi razlika između običnog i Pro modela bila vidljiva, Pixel 7 nema telefoto kameru. Iz tog razloga, mobitel za zumiranje koristi glavni senzor te Googleovu Super Res Zoom značajku. Za selfije, videopozive i slično, zaslužna je prednja kamera od 10,8 MP s FOV-om od 92.8°

Manje dimenzije učinile su svoje. Prošlogodišnji Pixel 6 imao je bateriju od 4.614 mAh, dok novi Pixel 7 ima onu od 4.355 mAh. No, zahvaljujući učinkovitijem Tensoru G2, autonomija bi trebala biti nešto bolja.

Iz Googlea kažu da bi baterija trebala izdržati oko 31 sat standardnog korištenja, što se uz Extreme Battery Saver značajku povećava na čak 72 sata. Tu je i žično brzo punjenje od 30 W, bežično od 20 W te reverzibilno bežično punjenje.

Od ostalih značajki, potrebno je istaknuti optički senzor otiska prsta ispod zaslona te stereo zvučnike. Pixel 7 dostupan je za kupnju u crnoj (Obsidian), zelenoj (Lemongrass) i bijeloj (Snow) boji.

Kopirati
Drag cursor here to close