Uništeni materijali

Uništeno 100.000 datoteka: Cyber napad na RTV Herceg-Bosne

''Pričinjena šteta je neprocjenjiva i jednostavno se ne može izraziti novcem'', navela je televizija.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 09. 2022. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radiotelevizija Herceg-Bosne u četvrtak i petak bila je žrtva cyber napada. Za sada nepoznati počinitelji "upali" su u naš IT sustav, nakon čega su zloćudnim softverom pokušali uništiti sve materijale koji su spremljeni na našim serverima. Srećom, brzom reakcijom naših djelatnika u tome su samo dijelom uspjeli'', priopćeno je iz ove medijske kuće.

Nakon napravljene analize i pregleda servera utvrđeno je kako su napadači ''uništili više od 100.000 raznih datoteka'', tvrdi televizija navodeći kako je riječ o materijalima koji se svakodnevno koriste u proizvodnji programa, ali i materijalima koji predstavljaju neprocjenjivo nematerijalno blago.

''Pričinjena šteta je neprocjenjiva i jednostavno se ne može izraziti novcem. Uništen je dio ogromnog truda i rada naših djelatnika u proteklih nekoliko godina. Također, zbog napada koji je trajao dva dana naša web stranica bila je privremeno nedostupna, a velikim naporima i zalaganjima naših djelatnika tv i radio programi su emitirani sukladno predviđenoj programskoj shemi. Ako je cilj napada bio prekinuti ili zaustaviti program jedine javne RTV kuće na hrvatskom jeziku, on nije uspio. Neće ni u buduće'', navodi se u priopćenju.

Inače, RTV Herceg-Bosne je objavila kako je ''u subotu je zbog cyber napada podnijela prijavu protiv N.N. osobe MUP-u te Krim odjelu PU Mostar, a u ponedjeljak i Federalnoj upravi policije''.

Kopirati
Drag cursor here to close