Video igrice

Call of Duty ostaje na PlayStationu

Nakon najave da će Microsoft kupiti Activision Blizzard za gotovo 70 milijardi dolara postavljalo se pitanje što će biti s igrama za PlayStation i hoće li one postati ekskluzivne za Xbox i PC.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 09. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoftova objava u siječnju da namjeravaju kupiti Activision Blizzard bila je važna prekretnica i najava jedne od najvećih akvizicija ove vrste.

Od tada se regulatori, developeri i igrači pitaju što akvizicija znači za industriju igara i za igrače.

Prema izjavi izvršnog direktora Microsof Gaminga i šefa Xboxa Phila Spencera može se zaključiti kako se Microsoft obvezao da još neko vrijeme neće Call of Dutty učiniti ekskluzivnim za Xbox i PC tj. da će 'još nekoliko godina' ostati u ponudi za igranje na PlayStationu.

Nije točno navedeno koliko bi to godina moglo biti, iako postoje informacije koje donosi Bloomberg, da će Microsoft zadržati Call of Duty na PlayStationu "barem sljedeće dvije godine" što bi bilo do 2024., prenosi Bug.

Ako se ova objava Phila Spencera pokaže točnom Call of Duty će ostati na PlayStationu još neko vrijeme i nakon isteka tog dogovora.

"U siječnju smo Sonyu dali potpisan ugovor za jamstvo Call of Dutyja na PlayStationu, s paritetom značajki i sadržaja, još najmanje nekoliko godina nakon trenutnog ugovora sa Sonyjem, ponuda koja daleko nadilazi tipične sporazume industrije igara", kaže Izvršni direktor Microsoft Gaminga Phil Spencer u izjavi za The Verge.

Kopirati
Drag cursor here to close