Za ljubitelje ''jabuke''

Apple priprema MacBook Pro od 16, te 6K monitor od 31,6 inča

Ming-Chi Kuo, analitičar kojem se vjeruje kad je riječ o Appleovim planovima, objavio je da će ove godine biti lansiran veliki MacBook Pro, kao i 31,6-inčni 6K monitor.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 02. 2019. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno u svijetu nema poznatijeg analitičara Appleovog poslovanja od Ming-Chi Kua, koji radi za kompaniju TF International Securities. Njegova karijera prožeta je mnogim točnim informacijama iz dobavnog lanca koje su rezultirale vrlo preciznim predviđanjima o budućim proizvodima Applea, pa se njegove riječi prate s velikom pozornošću. Ovoga puta, Kuo govori o planovima Applea i lansiranjima novog hardvera tijekom ove godine.

Prvi veliki i značajni proizvod koji bi trebao doživjeti nadogradnju tijekom 2019. bit će MacBook Pro. Ova linija prijenosnika trebala bi biti proširena sasvim novim modelom, koji će u novom dizajnu kućišta donijeti zaslon od čak 16 do 16,5 inča. Bit će to ujedno najveći Appleov prijenosnik od 2012. kada je prestala prodaja 17-inčnih Appleovih prijenosnika.

Nadalje, Apple bi se ove godine trebao vratiti i na tržište monitora lansiranjem 6K monitora, dijagonale 31,6". Rezoluciju Kuo opisuje kao "6k3k" što bi značilo da će novi monitor krasiti panel od 6.144 x 3.072 točaka s gustoćom piksela od oko 217 ppi. Monitor bi trebao biti opremljen Micro LED matricom, piše Bug.hr.

Kuova informirana predviđanja ne staju samo na prijenosniku i monitoru. Ovaj analitičar potvrđuje da će Apple ove godine nadograditi i svoju liniju iPada, u skladu s informacijama koje već neko vrijeme kruže medijima.

Dotaknuo se i iPhonea, za koje smatra da će krajem 2019. dobiti nadogradnje lanjskih modela. To bi trebalo značiti da će modeli XS, XS Max i XR dobiti nasljednike s istim dijagonalama ekrana, ali s nadograđenim Face ID sustavom, mogućnošću "bilateralnog" bežičnog punjenja (kojim iPhone može puniti druge uređaje), trostrukim sustavom kamera i baterijama većeg kapaciteta. Zanimljivo, staklo kućišta novih iPhonea trebalo bi biti matirano umjesto sjajnoga na aktualnoj generaciji.

Od ostalih noviteta, Kuo kaže da će Apple ove godine predstaviti i sasvim novi, lako nadogradivi Mac Pro, proširiti dostupnost EKG funkcije na Apple Watchu na više država, u ponudu uvesti AirPods 2 kao i keramički Apple Watch 4.

Neke od ovi noviteta mogli bismo vidjeti već u ožujku, za kada je planiran sljedeći veliki Appleov event.

Kopirati
Drag cursor here to close