Pravdanje

AMUS o spornom izvještaju: ''Softver je pogriješio''

Iz AMUS-a tvrde da je za sve kriv softver.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 01. 2020. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na našem portalu objavljen izvještaj za drugu polovicu 2019. godine koji je AMUS dostavio Gramofonu, oglasili su se iz AMUS-a iz kojeg tvrde da se radi o softverskoj pogrešci.

Iz AMUS-a navode sljedeće:

''Nakon intervencije AMUS-a, programeri iz Švicarske su problem riješili u roku od 24 sata. Stručna služba AMUS-a unosi podatke, a iste obrađuje Cosis, softver u Švicarskoj, gdje se i dogodila greška. Softver koji koristi AMUS, također koristi veliki broj svjetskih kolektivnih organizacija, članica CISAC-a.

Prilikom tiskanja pojedinačnih izvještaja autora, tijekom procesa isplate tantijema za drugu polovicu 2019. godine nastala je softverska greška. Softver je povukao pogrešan naziv djela.

Napominjemo da su kolege ispravile većinu izvještaja koje su nam autori prijavili kao netočne (21 netočan izvještaj od ukupno 814 izvještaja)''.

Podjećamo, AMUS je Gramofonu, kao publisheru, dostavio izvještaj za koji Gramofon tvrdi kako sadrži pjesme koje nisu, niti su ikad bile u katalogu Gramofona, a kao autori tih pjesama su pogrešno navedeni autori iz kataloga Gramofona!

Kopirati
Drag cursor here to close