Društvena mreža

Američka mornarica zabranila TikTok zbog "prijetnje kibernetičkoj sigurnosti"

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, pa su u vojsci odlučili poduzeti drastične mjere.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 12. 2019. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka mornarica zabranila je svojim djelatnicima korištenje popularne kineske aplikcije TikTok na službenim uređajima.

U službenoj obavijesti navodi se kako je TikTok "prijetnja kibernetičkoj sigurnosti" te će svakome tko na svom uređaju ima instaliranu tu aplikaciju biti uskraćen pristup mornaričkoj internoj mreži.

Ovo nije prvi put da američka vojska povlači poteze protiv TikToka. Još u studenom naredili su sigurnosnu procjenu aplikacije nakon što je američki senator Chuck Schumer izrazio zabrinutost sve širom uporabom aplikacije među djelatnim vojnim osobama, javlja Zimo.

Stručnjaci za nacionalnu sigurnost upozorili su na način na koji TikTok prikuplja i upravlja korisničkim podacima, uključujući korisnički sadržaj i komunikaciju, IP adrese, podatke o lokaciji, metapodatke i ostale osobne informacije, istaknuo je senator Schumer.

Tada američka vojska nije u potpunosti zabranila korištenje TikToka već je od svojih djelatnika zatražila da ne objavljuju objave u kojima pozivaju na priključivanje vojsci, dok su u uniformi ili obavljaju službene dužnosti.

No, nakon mornaričke zabrane, ne bi iznenadilo da isto naprave i drugi rodovi vojske ili možda američke oružane snage u potpunosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close