Konačno predstavljen

Ovo je PlayStation 5

Što nam je Sony pripremio za kraj ove godine po pitanju igara? Prema svemu sudeći, hrpu ekskluziva i nekoliko naslova koji će izaći na svim popularnijim platformama.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 06. 2020. u 09:55 Bljesak.info
PS5 Hardware Reveal Trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač je u sklopu velikog predstavljanja prikazao novi PlayStation 5, kao i naslove koje će gejmeri moći zaigrati kada konzola stigne na tržište.

Konačno smo i to dočekali - sad znamo kako izgleda PlayStation 5. Sony je u sklopu digitalne prezentacije po prvi put predstavio igre koje ćemo igrati na dolazećem PlayStationu 5 te je na kraju prezentacije predstavio i samu konzolu. PS5 je, podsjetimo, Sony odlučio predstavljati epizodno, u nadi da će tim putem privući veći broj znatiželjnika. Na sreću, čekanju je došao kraj i sad napokon imamo konačni izgled petog PlayStationa.

PlayStation 5 zadržava formu PlayStationa 4, držeći se duguljastog oblika kojeg konzola koristi još od prve generacije. Zakrivljene linije su, sudeći prema prvim slikama, opet u modi, što znači da će konzola, premda umjesto crne koristi plavu i bijelu, malo posuditi od PlayStationa 3.

Također, Sony je predstavio dvije varijante uređaja - prvu koja dolazi s optičkom jedinicom i drugu koja je u cijelosti digitalna, no svega malo manja od 'kompletne edicije'. Vrlo je izvjesno da će verzija bez čitača optike koštati manje, samo nitko ne zna - koliko.

Proizvođač je u sklopu foršpana za hardver također najavio i nekoliko dodataka za PS5 poput punjača za nove kontrolere, slušalce i daljinski upravljač, prenosi Tportal.

Što nam je Sony pripremio za kraj ove godine po pitanju igara? Prema svemu sudeći, hrpu ekskluziva i nekoliko naslova koji će izaći na svim popularnijim platformama.

Sony je tijekom jednosatne prezentacije predstavio preko dvadeset naslova od kojih barem trećina spada u platformske ili vremenski definirane ekskluzive. Japanski proizvođač očigledno igrače prvo planira privući igrama, pa tek hardverom na kojem će se ti naslovi pokretati.

Kopirati
Drag cursor here to close