Prezentacija

Britanski veleposlanik studentima u Mostaru predstavio chevening stipendije

Sci-Tech / Svemir | 25. 09. 2017. u 21:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rok za predaju aplikacija za Chevening stipendije za narednu školsku godinu počinje završava 7. studenog, a započeo je 7. kolovoza, rekao je danas na predstavljanju ovih stipendija u Mostaru veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson.

Tijekom ovogodišnjeg kruga aplikacija, veleposlanstvo Velike Britanije u Bosni i Hercegovini planira organizirati i radionice na kojima će biti izvršena prezentacija o Chevening stipendijama.

Osim toga, Britansko veleposlanstvo je pravovremeno informiralo o ključnim datumima u procesu aplikacije i realizacije spomenutih stipendija, a to će se raditi sve do isteka roka za prijavu.

Detaljne informacije o procesu apliciranja nalaze se na web stranici Cheveninga, chevening.org, priopćeno je iz Generalnog tajništva Vlade Federacije BiH. U Mostaru je predstavljena mogućnost studiranja za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namijenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.

Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 160 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine sudjelovalo je u ovom programu.

Kopirati
Drag cursor here to close