Orbital Reef Bezos

Bezos najavio gradnju prve privatne svemirske stanice

Orbital Reef će služiti kao neka vrsta "mješovitoga poslovnog parka", a bit će namijenjen raznim klijentima, onima koje zanimaju istraživanja, industrijskim i međunarodnim klijentima, ali i turistima.
Sci-Tech / Svemir | 26. 10. 2021. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke Blue Origin iz Seattlea i utemeljitelj Amazona Jeff Bezos najavio je da planira izgraditi prvu privatnu svemirsku stanicu u orbiti između 2025. i 2030.. Postaju pod nazivom Orbital Reef Bezos razvija s nekoliko partnera, među kojima je i Boeing.

Postaju pod nazivom Orbital Reef Bezos razvija s nekoliko partnera, među kojima je i Boeing, priopćila je tvrtka.

Orbital Reef će služiti kao neka vrsta "mješovitoga poslovnog parka", a bit će namijenjen raznim klijentima, onima koje zanimaju istraživanja, industrijskim i međunarodnim klijentima, ali i turistima, prenosi Hina. 

Blue Origin nedavno je dospio na naslovnice nakon lansiranja u svemir 90-godišnje ikone "Zvjezdanih staza" Williama Shatnera, koji je tijekom kratkog boravka ondje promovirao svemirski turizam.

Do danas najveća svemirska postaja u kojoj astronauti najdulje borave je Međunarodna svemirska postaja (ISS), kojom upravlja američka svemirska agencija NASA zajedno s brojnim partnerskim agencijama iz cijeloga svijeta. ISS je od 2000. kontinuirano nastanjen rotirajućim sastavom astronauta.

I Kina upravo radi na izgradnji vlastite svemirske stanice Tiangong, a još nekoliko privatnih tvrtki već je iznijelo planove o komercijalnim svemirskim postajama.

Kopirati
Drag cursor here to close