Stipendije i smještaj

Vlada HNŽ: Potpis sa 984 studenta

Ministar Hadžović je rekao kako je Vlada dala suglasnost da se svim studentima koji su aplicirali na objavljeni natječaj i ispunili formalno-pravne uvjete dodijeli stipendija ili subvencija…
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 01. 2022. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovore sa studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom potpisan je u utorak u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u nazočnosti Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ i Rašida Hadžovića, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Ministar Hadžović je rekao kako je Vlada, na prijedlog Ministarstva, dala suglasnost da se svim studentima koji su aplicirali na objavljeni natječaj i ispunili formalno-pravne uvjete dodijeli stipendija ili subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2021./2022. godinu.

„Za akademsku 2021./2022. godinu svi studenti koji su ispunili formalno-pravne uvjete dobili su stipendiju. Na zadovoljstvo svih nas i ove godine nastavljamo s dobrom praksom i podržavamo naše studente. Ove akademske godine, pravo na prvu stipendiju i subvenciju ostvarila su 984 studenta. Od navedenog broja, 949 studenata koristit će pravo na stipendiju, dok je njih 35 ispunilo uvjete za subvenciju smještaja u studentskim domovima. Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Hercegovačko-neretvanska županija ukupno stipendira oko 2700 studenata. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ i Vlada HNŽ ovakvim pristupom žele pokazati svoju maksimalnu opredijeljenost da kroz različite projekte, proaktivnom politikom utječu na potporu i razvitak visokoga obrazovanja, te poboljšaju uvjete studentskog standarda, u sklopu kojih je i dodjela stipendija i subvencija smještaja. Također, cilj je da svaki naš student iz HNŽ ima neku stipendiju, bilo od Županije ili nekih drugih stipenditora'', kazao je Hadžović.

Herceg je pak rekao kako su je povećan broj stipendija i subvencija smještaja u studentske domove ''s konačnim ciljem da sve studente obuhvatimo tim projektom''.

''Ove godine prvi put za pomoć mladim znanstvenicima-istraživačima s područja Hercegovačko-neretvanske županije izdvojeno je 269.600,00 KM. Također, dodatno je potpomognut rad oba sveučilišta u Mostaru s ciljem profesionalnoga usavršavanja mladih znanstvenika i asistenata'', rekao je Herceg i dodao kako su ''došli do brojke od oko 2700 studenata koje stipendiramo ili kojima subvencioniramo smještaj u studentskim  domovima, te za to izdvajamo oko 3,3 milijuna KM''.

Kopirati
Drag cursor here to close