AI ima itekako dobre strane

Uz Sanjine slikovnice pomozite djeci da se ne plaše zubara i mraka

Sanja Leko uz pomoć AI alata Midjourney i Chat GPT pomogla je sebi, djeci, a i vama će vrlo rado.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 03. 2023. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljamo vam jednu pozitivnu priču iz Mostara. Naime, Sanja Leko autorica je dvije dječje slikovnice, a ne samo da ih je inicirala, nego su obje slikovnice rađene uz obilatu pomoć alata umjetne inteligencije - ilustracije su generirane AI alatom Midjourney, a tekst generiran uz pomoć već glasovitog alata Chat GPT.

Stara izreka je kako cilj opravdava sredstva, ovaj put cilj je bio osloboditi djecu straha od mraka i zubara. Konkretno, malena Gabrijela plašila se mraka, a junak druge slikovnice, David, svladava strah od zubara.

Uz pomoć AI-ja likovi su generirani tako da maksimalno sliče stvarnoj djeci, ali u fazonu ilustracije, čime se postiže potpuna personalizacija, što je obično do sada nedostajalo slikovnicama sa sličnom idejom. Naime, ime dječaka ili djevojčice nije korespondiralo s likom u knjizi. Sanja je to efikasno riješila, pa je mogućnost personalizacije dignuta na najvišu razinu.

Slikovnica tako sutra može imati vaše dijete u glavnoj ulozi, čime možete osloboditi vlastito dijete strahova, uz čitanje i zabavu, dakle na najbezbolniji mogući način.

Prelom teksta i pripremu za print odradila Ana Lukenda. Za kvalitetu slikovnice zadužen je mostarski Picart, a već danas možete kontaktirati autoričin Facebook radi daljih informacija ili narudžbe.

"Osim sto su divna uspomena i poklon, dijete čitajući slikovnicu poistovjećuje se s glavnim likom, oslobađa strahova, uplovljava u svijet mašte i razvija samopouzdanje", kazala je Sanja za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close