Potpisan memorandum

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' surađuje sa sveučilištima u Indoneziji

Univerzitet „Džemal Bijedić“ je potpisao memorandumi o razumijevanju sa sveučilištima u Indoneziji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 11. 2018. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru strategijski izazov i bazični sustav vrijednosti zasniva na težnji da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regiji prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, orijentirana kvalitetu, otvorena suradnji i internacionalizaciji.

Kontinuirani rad na polju ostvarenja vizije i misije poslovanja, pred menadžment Univerziteta, postavio je imperativ realizacije zacrtanih strategijskih ciljeva i aktivnosti u težnji da se ostvare nadprosječne ekonomske performanse.

Jedna od takvih aktivnosti je svakako i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa partnerskim univerzitetima iz Indonezije (Universitas Indonesia, Yenderal Achmad Yani Universitas, Yogyakarta Universitas), održano 24. i 25.10. u Jakarti.

Foto: PR / Suradnja s Indonezijom

 Uz ovlaštenje rektora, prof. dr. Elvira Zlomušice, memorandume je, ispred Univerziteta, potpisao prorektor za financije prof. dr. Veldin Ovčina, koji je tom prilikom predstavio rad i studijske programe Univerziteta, te održao predavanje studentima.

Suradnja će se ostvarivati u oblastima:

  • Umrežavanja i međusobne razmjene nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja u svrhu predavanja, posjete i razmjene iskustava;
  • Zajedničkog sudjelovanja i apliciranja za sredstva namijenjena za obrazovanje, istraživanje i umjetničke aktivnosti;
  • Zajedničkih obrazovnih aktivnosti, aktivnosti obuke i/ili istraživačke aktivnosti;
  • Zajedničke organizacije konferencija, simpozija, kongresa, seminara, tečajeve, ljetne škole, radionica i drugih oblika suradnje od zajedničkog interesa;
  • Programa razmjene studenata;
  • Ostalih aktivnosti od zajedničkog interesa.

Memorandume o razumijevanju sa sveučilištima u Indoneziji potpisali su i Univerzitet u Zenici (doc. dr. sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta, u ime rektora Univerziteta prof. dr. sc. Damira Kukića) i Univerzitet u Tuzli (prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta).

Menadžment Univerziteta „Džemal Bijedić“ izražava zahvalnost NJ. E, Ameliji Achmad Yani, veleposlanici Indonezije u Bosni i Hercegovini na pomoći i podršci u organizaciji putovanja i potpisivanja navedenih sporazuma o suradnji, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close