LiNK

Udruženje LiNK ugostilo studente Univerziteta 'Džemal Bijedić'

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar ugostilo je u svojim prostorijama studente 3. godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u pratnji profesora Veldina Ovčine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 12. 2019. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar ugostilo je u svojim prostorijama studente 3. godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u pratnji profesora Veldina Ovčine.

Tom prilikom, direktorica Alisa Gekić i stručna suradnica za podršku poslovnom sektoru Majda Penava studentima su predstavile misiju i ciljeve udruženja, kao i strateške pravce rada, priopćeno je iz LiNK-a.

Istaknuto je kako udruženje LiNK ima uspješnu dugogodišnju suradnju s Univerzitetom "Džemal Bijedić" kroz podršku stručnoj praksi i usavršavanju studenata, pri unapređenju nastavnih planova, provedbi projekata, marketing i poslovnih planova te drugih aktivnosti.

"Vođeni misijom da se ekonomski razvoj bazira na kvalitetnom i stručnom kadru, veliku pažnju posvećujemo obrazovanju i zapošljavanju. Trudimo se biti 'link' (poveznica) u pravom smislu riječi te konstantno raditi na uvezivanju i umrežavanju različitih interesnih skupina (mladih osoba, studenata, poslodavaca, institucija, nevladinih organizacija, medija i dr.)", istakla je Gekić.

Posebna pažnja, kako je navedeno, posvećena je projektu "Zajednički napori za 5 posto manje otpada", čija je implementacija započela u oktobru 2019. godine u okviru programa prekogranične suradnje BiH – Crna Gora, koji financira Izaslanstvo Europske unije u BiH.

U okviru ovog projekta trenutno se provodi situaciona analiza upravljanja otpadom na području 6 općina iz BiH i CG, pri čemu je studentima predstavljena metodologija istraživanja te preliminarni rezultati, ističu iz LiNK-a.

Predstavljeni su i rezultati analize mjerenja zadovoljstva korisnika usluga LiNK kao pozitivan primjer korištenja suvremenih statističkih i matematičkih metoda u poslovnim procesima, što je izazvalo posebnu pažnju studenata budući da oni rade na vlastitim istraživačkim projektima.

Kroz interaktivnu diskusiju i praktične primjere razmijenjena su iskustva i praksa u istraživanju tržišta, te važnost upotrebe suvremenih metoda prilikom donošenja poslovnih odluka.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što naši studenti imaju priliku vidjeti kako se u praksi obavljaju određeni zadaci i koliko je bitan temelj koji stječu tijekom svog studija. Zahvaljujem udruženju LiNK na nesebičnoj podršci i radujem se nastavku suradnje", istaknuo je profesor Ovčina.

S obzirom na iskazano zanimanje studenata za pokretanje vlastitog posla, istaknuto je kako će Udruženje LiNK pružiti podršku svim studentima, ali i mladim ljudima sa poduzetničkim idejama pri njihovim poduzetničkim poduhvatima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close