Maturanti

Žepački maturanti u potrazi za životnim odgovorima na Filozofskom fakultetu u Mostaru

Maturanti su Fakultet posjetili u pratnji profesorice i profesora Katoličkog školskog centra ''Don Bosco'' Žepče Ljiljane Spajić i Kristijana Bandića
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 04. 2023. u 08:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Katoličkog školskog centra ''Don Bosco'' Žepče i Srednje mješovite škole Žepče posjetili su u četvrtak Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak objasnio je mogućnosti studiranja na Fakultetu te je predstavio 17 studijskih skupina.

''Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati 77 različitih studijskih skupina'', kazao je prodekan Odak.

Maturanti su Fakultet posjetili u pratnji profesorice i profesora Katoličkog školskog centra ''Don Bosco'' Žepče Ljiljane Spajić i Kristijana Bandića te profesorica iz Srednje mješovite škole Žepče Magdalene Dropulja i Martine Zovko.

Profesorica Martina Zovko je istaknula kako je učenicima važno što su se upoznali sa studijskim programima koji se izvode na Fakultetu.

''Maturanti su pokazali zanimanje za studije Filozofskog fakulteta, a sve im je jasno i jednostavno objašnjeno. Predstavnici Filozofskog fakulteta su bili pristupačni i rado su odgovarali na pitanja maturanata'', kazala je Zovko.

Predstavljene su im udruge Filozofskog fakulteta kao i izvannastavne aktivnosti koje provode studenti. Viša asistentica sa studija Psihologije Filozofskog fakulteta SUM-a Maja Pandža Topić maturantima je održala radionicu o procesu prilagodbe na studij, priopćeno je s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close