1.897 mnv

Učenici mostarske škole postavili zastavu na vrh Veleža u čast Armije BiH

Ovaj pohod je zahtjevao izuzetan napor, jer zbog velikih nanosa snijega, koji je bio na putu, nije se moglo doći do vrha planine Velež.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2023. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, grupa zaposlenika i učenika Osnovne škole Mujaga Komadina izvela je pohod na jedan od najviših vrhova planine Velež, Brasinu na nadmorskoj visini od 1.897 metara, gdje su postavili zastavu koja je sa jedne strane aktualna zastava države BiH, a s druge prva zastava RBiH sa ljiljanima.

Ovaj pohod je zahtjevao izuzetan napor, jer zbog velikih nanosa snijega, koji je bio na putu, nije se moglo doći do vrha planine Velež.

''Međutim, ljubav prema svojoj domovini i svojoj Armiji dala je snagu našoj ekipi da uz ovu planinu pješače više od 3 sata sa svom opremom koja im je bila potrebna da bi se zastava Bosne i Hercegovine zavijorila na Brasini'', navode iz ove škole.

Trud je urodio plodom i oko 16 sati postavljena je zastava Bosne i Hercegovine na Brasini.

''Plan naše škole je da prostor oko zastave uredimo, što će biti urađeno vrlo brzo. Za našu domovinu, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine su dali puno više. Naša škole je na ovaj poseban način dala samo mali doprinos obilježavanju Dana Armije Republike BiH, povodom 31. godišnjice njenog formiranja'', dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close