Problemi u SBŽ-u

Učenici i roditelji 'ohladili' od online nastave

Dilljem Srednjobosanske županije je uočeno da je smanjen interes i roditelja i učenika u vezi s održavanjem online nastave.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 01. 2021. u 20:50 Bljesak.info
Online nastava u SBK

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju prvog polugodišta u školama diljem Srednjobosanske županije je uočeno da je smanjen interes i roditelja i učenika u vezi s održavanjem online nastave.

Upozorili su prije nekoliko dana na ovo iz Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture SBŽ. Kažu kako je problem izražen u cijeloj Federaciji.
 
Admir Mušić iz istoimenog sindikata navodi kako se online nastava često smatrala “dodatnim odmorom” učenika.

“Roditelji se po pitanju toga, kao i kompletno društvo, baš i ne snalaze najbolje, a posebno jer je bio zabranjen fizički dolazak u školu”, kazao je Mušić.

Iz sindikata smatraju da je oko 10 posto nastave na području ove županije održano online. Prilično je to visok postotak, dodaju, s obzirom na to da to nije bilo obvezno.

Djeca su nevina, kaže Milica Šafradin, majka od jednog učenika. Oni su se, dodaje ona, “opustili”.

“Pametni telefoni… On će radije to prihvatiti nego slušati 40 minuta, žao mi prosvjete, žao mi roditelja, ali mi najviše žao djece”, ističe Šafradin i dodaje da je najveća odgovornos “na državi”.

Slično smatra i resorni županijski ministar Bojan Domić. On smatra da je online nastava puno lošija opcija od odlaska u školu.

“To je jednostavno jedna improvizacija, jedan vid komunikacije, da se održi komunikacija između nastavnika i učenika… Mi ćemo mjere koje postoje uvažavati tako što ćemo vidjeti da sat od 45 minuta učenicima treba više”, rekao je Domić, prenosi BHRT.
Kopirati
Drag cursor here to close