Sastali se

Federalni stožer: Online nastava u Mostaru, produžene ostale mjere

Novom naredbom produžena je odredba kojom se "ograničava kretanje stanovništva na cijeloj teritoriji Federacije BiH u vremenu od 23:00 do 5:00 sati.
Vijesti / Flash | 21. 12. 2020. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novom Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja se primjenjuje od danas (21. prosinca), opće mjere iz nje su produžene za još 14 dana, a u nekim dijelovima ona je i proširena.

Taj prošireni dio se odnosi na naredbe kriznim stožerima u kantonima na području Federacije BiH.

Naime, naloženo je kriznom stožeru Hercegovačko-neretvanske županije da u suradnji sa kantonalnim ministarstvom obrazovanja u periodu od 21. do 25. prosinca organiziraju isključivo online nastavu radi održavanja lokalnih izbora u Mostaru.

Navedeno je i to da su dužni provesti dezinfekciju prostora, prozračivanje i druge higijensko-epidemiološke mjere neophodne za suzbijanje širenja koronavirusa.

"Nalaže se kriznim stožerima kantonalnih ministarstava zdravstva da u suradnji sa mjerodavnim institucijama organiziraju dezinfekciju i prozračivanje svih objekata u kojima se održavaju lokalni izbori u Mostaru na području kantona", stoji u odluci.

Novom naredbom, između ostalog, produžena je odredba kojom se "ograničava kretanje stanovništva na cijeloj teritoriji Federacije BiH u vremenu od 23:00 do 5:00 sati.

Za kontrolu ove odredbe zadužene su "kantonalne uprave policija nadležnih kantonalnih MUP-ova u skladu sa kantonalnim propisima o javnom redu i miru.

Također je naglašeno i to da je obavezno nošenje maske u zatvorenom, ali i na otvorenom osim za djecu mlađu od šest godina, osoba koje imaju probleme s disanjem i osobe s invaliditetom koje ne mogu same staviti ili skinuti masku.

Na otvorenom i zatvorenom je dozvoljeno maksimalno 30 osoba zavisno od kvadrature objekta, a obavezno se mora poštovati distanca od 2 metra i potrebne higijenske mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close