Studijsko putovanje

U Zemlji izlazećeg sunca: Ministar Hadžović i profesori završili obuku na studijskom putovanju u Japanu

Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 02. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ dr.sc. Rašid Hadžović, pomoćnik ministra Sudo Marić, te ostatak sudionika obuke, su u svrhu što boljeg razumijevanja i implementacije ''Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini'' uspješno završili obuku na studijskom putovanju u Japanu, u vremenu od 4. do 11. veljače 2018. godine.

Obuku je organizirala Japanska agencije za međunarodnu suradnju (JICA), što predstavlja značajan korak u modernizaciji nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u skladu sa razvijenim svjetskim standardima.

  / Na studijskom putovanju u Japanu

Tijekom obuke, ministar dr. sc. Rašid Hadžović i ostatak profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz HNŽ, Sudo Marić, pomoćnik ministra; Marija Naletilić, šefica Odsjeka za ZJNPP- Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH;  Rijad Novaković, prof., vanjski ekspert- Nastavnički fakultet, Univerzitet ''Džemal Bijedić'', Mostar;  Dejan Balić- JICA lokalni konsultant JICA Projekt za uspostavu povjerenja putem tjelesnog obrazovanja;  Aida Kuštrić Leto- učiteljica IV osnovna škola Mostar;  Ivana Džidić- nastavnica TZK OŠ Kruševo, Mostar;  Goran Prodanović-profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Srednja ekonomska škola ''Joze Martinovića'', su imali priliku slušati predavanja profesora Okadea sa Nippon Sport Science University o kvalitetnom izvođenju nastave tjelesnog i zdravstvenog obrazovanja i odgoja, kao i predavanje JICA-inog višeg savjetnika za obrazovanje.

Sudionici su također upoznali i rektora Univerziteta Nippon Sport Sience University i olimpijskog prvaka u gimnastici iz 1996. godine, Koji Gushikena, te kroz mnoge praktične i teorijske primjere stekli znanje o novim metodama poboljšanja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, koristeći modele vršnjačkog i kooperativnog učenja, te posjetili osnovnu školu i vrtić u Tokiju.

Izaslanstvo je sačinjeno na način da je obuhvatilo državne agencije APoso, profesore sa Univerziteta, te profesore osnovnih i srednjih škola (razredne i predmetne nastave).

Cilj obuke je razmjena znanja i iskustava za samovrednovanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja i rad u timu, s fokusom na društvene vještine, razmjena znanja i iskustava, te promoviranje važnosti tjelesnog i zdravstvenog odgoja, uzimajući u obzir socijalnu inkluziju, raznolikost i pravičnost, te modernizaciju nastavnih praksi iz TZO za učenike osnovnih i srednjih škola u HNŽ, a zatim i u druge županije FBiH.

  / Ministar Hadžović je potpisao Memorandum o razumijevanju

Ministar Hadžović je potpisao Memorandum o razumijevanju ''Projekt izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini'' sa Keiichi Hashimotom, Višim savjetnikom Odjela za izgradnju mira ispred Japanske agencije za međunarodnu suradnju. Potpisivanjem Memoranduma se označava početak uvođenja značajnih novaliteta i unaprjeđenja u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja u HNŽ-u.

Kopirati
Drag cursor here to close