17 stipendija

U Zagrebu potpisani ugovori o stipendiranju s Napretkovim stipendisticama i stipendistima

Iduće potpisivanje ugovora biti će upriličeno u subotu, 19. ožujka, u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 03. 2022. u 18:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Zagrebu je potpisalo ugovore s dijelom dobitnika ovogodišnjih stipendija i potpora, i to 17 studentica i studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija koji su dobili stipendije i potpore iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ za akademsku 2021./22. godinu.

Svečanosti potpisivanja ugovara nazočili su dopredsjednici HDK Napredak Dražen Vikić-Topić i Miroslav Landeka, članovi Središnje uprave Napredak Josip Nikolić, Vanda Babić Galić i Frano Leovac, Goran Štrbac, član Upravnog odbora NKC-a Zagreb.

Dopredsjednici Vikić-Topić i Landeka istaknuli su kako je stipendiranje mladih jedna od temeljnih odrednica djelovanja Napretka od njegovog osnutka, od davne 1902. godine, do danas.

Da je to tako govori i podatak da je od obnove rada Društva, 1990. godine, Središnja uprava Napretka dodijelila 3092 stipendija, a kroz svoje podružnice više od tisuću stipendija.

Iz Napretka su pozvali sve svoje bivše stipendiste da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu zajedno s cijelim Društvom, osigurati što više stipendija za mlade i nadarene studentice i studente. Ne težite savršenstvu težite napretku, poruka je s današnje dodijele stipendija, priopćeno je iz Napretka.

Stipendija za studente prve godine studija iznosi 1.000 KM za godinu dana, a za studente viših godina studija 2.000 KM za godinu dana dok za poslijediplomske studije stipendija iznosi 3.000 KM za godinu dana. Iznos potpore za godinu dana je 1.000 KM.

Stipendija iz Podfonda Irene Kozarić za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili za studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji iznosi 2.000 KM za godinu dana.

Iduće potpisivanje ugovora biti će upriličeno u subotu, 19. ožujka, u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close