Epidemiološke mjere

Drugo polugodište u školama: Uvodi se pravilo cijepljen-testiran-prebolio

Vlada FBiH odlučila je podržati prijedlog federalnog Kriznog stožera o uvođenju pravila "cijepljen-testiran-prebolio," a nove mjere počet će se primjenjivati od 20. prosinca, jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 12. 2021. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju organizacije nastavno- obrazovnog procesa u Federaciji BiH poslije zimskog raspusta, uskoro će biti organiziran sastanak predstavnika federalnog i kantonalnih ministarstava obrazovanja, u saradnji s predstavnicima iz resora zdravstva kako bi se donijela konačna odluka o načinu primjene novih epidemiološka pravila u drugom polugodištu po kojima će svi zaposleni u javnim službama morati imati dokaz da su cijepljeni, testirani ili da su preboljeli covid-19, rečeno je Feni iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Naime, Vlada Federacije odlučila je podržati prijedlog federalnog Kriznog stožera o uvođenju pravila "cijepljen-testiran-prebolio," a nove mjere počet će se primjenjivati od 20. prosinca, jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme i prilagođavanje unutar zdravstvenog sustava.

Svaki poslodavac će odlučiti kako postupiti u slučajevima kada neko od uposlenika, ukoliko nije prebolio covid-19, ne bude htio ispuniti jedan od ova dva gore navedena uvjeta.

''Federalno ministarstvo obrazovanja i znaosti poziva nastavnike, roditelje i učenike da sa visokim stupnjem odgovornosti pristupe poštivanju epidemioloških mjera, kako bi odgojno-obrazovne ustanove što duže ostale otvorene.

Ovo je u najboljem interesu djece, s obzirom na to da se dosadašnji gubici u učenju i razvoju teško mogu nadoknaditi ako im ne omogućimo da kontinuirano pohađaju nastavu tijekom pandemije'' - poručila je pomoćnica federalnog ministra obrazovanja i znanosti Nadija Bandić.

Kopirati
Drag cursor here to close