PR Days Mostariensis

U Mostaru predstavljena knjiga Siniše Kovačića ''Online novinarstvo''

Rektor Sveučilišta Zoran Tomić, koji je jedan od recenzenata knjige 'Online novinarstvo', istaknuo je kako je Kovačićeva knjiga odličan sveučilišni udžbenik koji je namijenjen svakome tko želi etički i profesionalno usvojiti načela
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 11. 2021. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga 'Online novinarstvo – služenje javnosti ili podilaženje publici' doc. dr. Siniše Kovačića, hrvatskog TV novinara i predavača na nekoliko hrvatskih poslovnih veleučilišta, predstavljena je u srijedu u Mostaru u okviru konferencije PR Days Mostariensis.

Kovačićeva knjiga je prvo znanstveno ostvarenje i sveučilišni udžbenik koju je izdala Hrvatska sveučilišna naklada i Sveučilište u Mostaru, a donosi pregled relevantne svjetske literature, analizira sadržaj objava 10 hrvatskih news portala putem društvenih mreža Facebooka i Twittera te intervjue s novinarima i urednicima koji kreiraju objave, pišu statuse, određuju naslove i biraju fotografije.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zoran Tomić, koji je jedan od recenzenata knjige 'Online novinarstvo', istaknuo je kako je Kovačićeva knjiga odličan sveučilišni udžbenik koji je namijenjen svakome tko želi etički i profesionalno usvojiti načela na kojima je autor djelovao.

Govoreći o autoru udžbenika rektor Tomić rekao je da je "to osoba koja je prošla sve faze u novinarstvu, menadžmentu medija i informacija, koja je sazrela potpuno u profesionalnom smislu, a kao kruna tog sazrijevanja je došao briljantan doktorat i sjajan sadržaj te istraživanje koje je bilo vrlo zahtjevno". Dodao je kako je posebna važnost knjige i što razotkriva 'manipulativne aspekte novinarstva'.

Sam autor knjige Siniša Kovačić istaknuo je kako hrvatski news portali najveće pritiske na sadržaj i uređivačku politiku imaju od oglašivačke industrije.

"No, svi oni jasno razlikuju granicu između služenja javnosti i istinskog bavljenja novinarstvom od podilaženja publici i plasiranja clickbait objava“, kazao je autor knjige.

Siniša Kovačić dugogodišnji je poznati hrvatski novinar i urednik te bivši čelnik Hrvatske radiotelevizije u kojoj je radio više od 20 godina. Danas je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i docent na Filozofskom fakultetu u Mostaru te predavač na nekoliko hrvatskih poslovnih veleučilišta. Knjiga „Online mediji – služenje javnosti ili podilaženje publici“ predstavljena je online u studiju Sveučilišne televizije SUM TV u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close