Svečanost

Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora znanosti

Rektor SUM-a Zoran Tomić poručio je doktoratima kako danas svjedoče i "gradu i svijet" da je u životu sve moguće ako se ima jasna vizija, snažan karakter i spremnost za težak rad.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 12. 2020. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SUM / Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora znanosti   

Sveučilište u Mostaru (SUM) promoviralo je 37 doktora znanosti koji su svečano položili prisegu i priključili se timu od ukupno 388 doktora znanosti mostarskog sveučilišta.

Prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak kazao je kako Sveučilište zadnjih godinu dana intenzivno radi na podizanju kredibiliteta na svjetskim ljestvicama, priopćeno je iz SUM-a.

''Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, intenzivno radimo na podizanju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada, u čemu ste i vi pridonijeli svojim radom kroz cijelu karijeru, a posebice posljednjih nekoliko godina. Znanost i Sveučilište na tomu imaju dobru perspektivu i budućnost'' - kazao je prorektor Čolak.

Rektor SUM-a Zoran Tomić poručio je doktoratima kako danas svjedoče i "gradu i svijet" da je u životu sve moguće ako se ima jasna vizija, snažan karakter i spremnost za težak rad.

''Vaša želja za uspjehom bila je veća od vašeg straha od neuspjeha. I zato ste uspjeli. Današnja promocija po svojem broju velika, a po značenju i više od toga'' - istaknuo je Tomić.

Dodao je kako ona svjedoči o predanosti, odlučnosti i viziji fakulteta te radu profesora.

''S vama i prije vas, naših 13 doktorskih studija pokazuju punu opravdanost i postali su platforma za izvrsnost svima onima koji teže uspjehu i novim znanstvenim spoznajama. Kad dobro razmislimo sigurno nećemo i ne možemo doći do ukupne važnosti SUM-a u našem društvu. Sveučilišta imaju stratešku ulogu oblikovanja svakog društva, a našeg još i više jer se nalazi u tranziciji i pronalaženju puta do najboljih europskih standarda'' - naveo je rektor Tomić.

Promocija doktora znanosti održana je u okviru Dana Sveučilišta, manifestacije u povodu 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je iz SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close