SUM

Mostar: Svečano otvoren 1st International Staff Training Week

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić istaknula je kako je ovo odlična prigoda da se ojača suradnja između partnerskih organizacija te da se razmjene ili usvoje uspješnija iskustva i prakse.
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 05. 2019. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sveučilištu u Mostaru u ponedjeljak je svečano otvoren 1st International Staff Training Week u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju ustrojbenih jedinica. 

Foto: Bljesak.info / Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić  istaknula je kako je ovo odlična prigoda da se ojača suradnja između partnerskih organizacija te da se razmjene ili usvoje uspješnija iskustva i prakse. 

 ''U nastojanju da poboljša svoju mobilnost na svim područjima Ured za međunarodnu suradnju SUM-a odlučio je krenuti i u takav način prezentiranja i otvaranja svoje institucije prema visokoškolskim ustanovama širom Europe'',  objasnila je dr. Bijakšić. 

 Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić, mag. oec. naglasila je kako se konstantno radi na internacionalizaciji Sveučilišta, a jedan od prioritetnih ciljeva je mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja. 

Foto: Bljesak.info / Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

''Tjedan mobilnosti je jako važan za promociju mobilnosti na svim razinama. Ovim događajem pokušat ćemo partnerskim institucijama pokazati veći dio našeg Sveučilišta te ćemo tijekom petodnevnog programa raspravljati o priznavanju mobilnosti nakon što se studenti i nastavno osoblje vrate s razmjene, na koji način ćemo to vrednovati i slično - rekla je Stojkić. 

 International Staff Training Week u svom petodnevnom programu u središte svojih prezentacija i rasprava stavit će mobilnost, prije svega prepoznavanje nastavne i nenastavne mobilnosti i selekcijski proces odabira kandidata. Potaknut će i razmjenu iskustava i dobre prakse na gostujućim partnerskim institucijama. 

1st International Staff Training Week trajat će do 31. svibnja 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close