Nove prilike za studente

Suradnja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Addiko Bank Sarajevo

Addiko Bank Sarajevo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisali su Memorandum o suradnji koji će doprinijeti razmjeni znanja i iskustava, ali i zajedničkom učešću u društveno korisnim projektima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 03. 2023. u 12:58 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na Univerzitetu u Sarajevu – Ekonomskom fakultetu potpisan je Memorandum o suradnji između Fakulteta i Addiko Bank Sarajevo, koji će doprinijeti razmjeni znanja i iskustava, ali i zajedničkom učešću u društveno korisnim projektima.

Suradnja, planirana na nekoliko polja: program prakse, gostujuća predavanja, treninzi, istraživački, diplomski i postdiplomski radovi, te društveno odgovorno poslovanje, ima za cilj sprovođenje edukativnih aktivnosti koje imaju teorijsku, praktičnu i razvojnu dimenziju, te omogućavanje diplomantima obavljanje pripravničkog rada i zaposlenja u Banci.

„Podrška mladima je jedan od ključnih fokusa naše ESG strategije. Da bismo tu podršku realizirali na što kvalitetniji način, potrebno je imati adekvatnog partnera, što Ekonomski fakultet zasigurno jeste. Suradnju ćemo realizirati kroz različite modalitete, a vjerujem da će naša praktična znanja i iskustva pomoći studentima u njihovom profesionalnom razvoju“, izjavio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Banke.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu je poznat kao institucija koja rado surađuje sa realnim sektorom, prepoznajući da samo u suradnji akademije sa poslovnim sektorom leži ključ uspjeha i konačna potvrda znanja koja studenti, ali i naučnici usvajaju na Fakultetu.

„Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet svojim studentima nastoji pružiti najbolje moguće uvjete za stjecanje znanja, kako teoretskih, tako i praktičnih. Do sada smo potpisali i realizirali suradnje sa brojnim institucijama iz privrede, samo kako bi naši studenti imali priliku dobiti širu sliku o tome kako ono što nauče u teoriji tokom studiranja zapravo funkcionira vani, u tzv. realnom sektoru. Addiko Bank Sarajevo suradnjom sa našim Fakultetom želi dati mogućnost profesionalnog razvoja svim našim studentima, a budućim ekonomistima ove zemlje. Zadovoljstvo nam je što imamo priliku surađivati sa velikim kompanijama i pružiti našim studentima mogućnost stjecanja dodatnih znanja koja će ih sutra sigurno diferencirati na tržištu rada, u odnosu na konkurenciju“, izjavila je prof. dr. Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Suradnja ove dvije institucije će biti na obostranu korist, gdje se posebno ističu dalji razvoj znanja, praktičnog iskustva i povećana mogućnost zaposlenja.

Kopirati
Drag cursor here to close