Pomoć Hrvatske

Studentski centar Mostar dobio 80.000 kuna pomoći od RH

Zvonko Milas posjetio Studentski centar Mostar
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 02. 2018. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i Zdravka Bušić, državna tajnica  Ministarstva vanjskih i europskih poslova posjetili su u petak Studentski centar Sveučilišta u Mostaru u sklopu svog radnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Studentski centar Mostar za svoje sportsku udrugu i njene klubove članice u 2017. godini dobio je 80.000 kuna pomoći od Republike Hrvatske u sklopu projekata iz područja obrazovanja, kulture, sporta i ostalih područja od interesa za Hrvate izvan Hrvatske koje financira hrvatska vlada, priopćeno je.

"Hrvatska vlada pomaže svim institucijama i svemu onome što će doprinijeti obrazovnom sustavu u BiH, poglavito hrvatskom narodu i mladosti, s ciljem da ta djeca steknu vještine i sve ono što će im omogućiti život koji trebaju ostvariti ondje gdje su i rođeni, odnosno na područjima odakle dolaze", kazao je prilikom posjeta Zvonko Milas te naglasio da su brojni uspjesi sportskih klubova u sklopu Studentskog centra Mostar i popunjeni kapaciteti smještaja pokazatelj da se veoma dobro radi.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom RH te naglasio kako je i danas,  kada visoko obrazovanje broji puno manje studenta te se mladi teško odlučuju za fakultet, smještajni kapacitet SCM-a ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Uz pomoć hrvatske vlade i nekih naših ministara koji financiraju sport i naše druge aktivnosti mi imamo ovdje pet sportskih studentskih klubova od toga dva premijerligaša, mušku košarku SKK Student i žensku odbojku SOK Mostar. Od ove godine oformili smo još dva kluba i to kickboxing klub Eagles SCM i taekwondo klub Student . Hrvatska vlada prošle godine pomogla nam je s 80 tisuća kuna, a ove godine nam je obećana je pomoć neke u vidu opremanja doma i još nekih dodatnih sadržaja", istaknuo je Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close